Πτώση 31% στην αρχική τιμή της μετοχής του Facebook

Πτώση 31% στην αρχική τιμή της μετοχής του Facebook Facebook Twitter
3

Ένα χρόνο μετά τη φρενίτιδα της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής του Facebook παραμένει κάτω του 31% εκείνης με την οποία εισήχθη.

Η μετοχή του αμερικανού γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έκλεισε την Παρασκευή, στα 26,25 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,46% σε σύγκριση με την προηγουμένη. Κατά την εισαγωγή του με τυμπανοκρουσίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Nasdaq στις 18 Μαΐου 2012, η τιμή της μετοχής του Facebook ήταν 38 δολάρια.

Παρόλο που είχε προετοιμαστεί μ' έναν ενθουσιασμό αντάξιο των μεγάλων στιγμών της φούσκας του Ίντερνετ, η περιπέτεια του Facebook στο Χρηματιστήριο μετατράπηκε σύντομα σε καταστροφή.

Πολύ γρήγορα η μετοχή κατέρρευσε, για να πέσει στο Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο ως τώρα επίπεδό της, τα 17,73 δολάρια.

Έκτοτε ο όμιλος βελτίωσε σταδιακά τη θέση του, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ικανός να προσαρμοστεί στη μεγάλη αύξηση των συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω των smartphone και να αντλήσει απ' αυτές διαφημιστικά έσοδα.

Οι φόβοι πλέον αφορούν μια υποτιθέμενη κόπωση των χρηστών, κυρίως των πιο νέων, για το δίκτυο αυτό του 1,1 δισεκατομμυρίου μελών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για άλλους ιστότοπους, όπως για παράδειγμα το Twitter.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια