Final 4 Euroleague LIVE

Ανεστάλη η λειτουργία βραζιλιάνικου σατιρικού blog

Ανεστάλη η λειτουργία βραζιλιάνικου σατιρικού blog Facebook Twitter
0
Ανεστάλη η λειτουργία βραζιλιάνικου σατιρικού blog Facebook Twitter

Ένας βραζιλιάνικο δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του σατιρικού blog Falha São Paulo, καθώς η ονομασία του έμοιαζε με εκείνη της εφημερίδας που σατίριζε.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πλήγμα κατά της ελευθερίας της έκφρασης.

Σύμφωνα με το το Globalvoicesonline, η διαμάχη μεταξύ της εφημερίδας και του blog, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010, όταν οι υπεύθυνοι της μήνυσαν τους ιδρυτές του, Lino και Mario Bocchini, για παράνομη χρήση της ονομασίας.

Η εφημερίδα θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες της Βραζιλίας, ενώ το Φεβρουάριο του 2013, η δικαστική απόφαση βγήκε υπέρ της,  με αποτέλεσμα να ανασταλεί μία δια παντός η λειτουργία του blog.

Τα αδερφοί Bocchini μίλησαν για μία νίκη των κυρίαρχων μέσων που μπορούν να καταπνίξουν τη σάτιρα και την κριτική δια της οικονομικής οδού.

Τech & Science
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM