Συγκεντρώνονται ψηφιακές υπογραφές κατά του επικίνδυνου CISPA 2.0

Συγκεντρώνονται ψηφιακές υπογραφές κατά του επικίνδυνου CISPA 2.0 Facebook Twitter
0


# img#

Παρά την αρχική αποτυχία υπερψήφισης του νομοσχεδίου CISPA που έθετε σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών, η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων επέστρεψε δριμύτερη με την αναθεωρημένη έκδοση της αμφιλεγόμενης αυτής προσπάθειας.

Η απόπειρα αυτή είχε αποτύχει λόγω της διαδικτυακής κατακραυγής των χρηστών, που για ακόμη μία φορά συλλέγουν υπογραφές για να σταματήσουν μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ιδιωτικότητά τους.

Το νομοσχέδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα της ασυλίας σε ιδιωτικές εταιρείες, που θα μπορούν να συλλέγουν κάθε λογής προσωπικό δεδομένο ενός χρήστη και στη συνέχεια να φτιάχνει ένα φάκελο που θα παραδίδεται τελικά στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο ιστότοπος demandprogress, ζητάει για ακόμη μία φορά τη βοήθεια των χρηστών που επιθυμούν να υπογράψουν κατά του νομοσχεδίου.

Τι ακριβώς είναι το Cispa:

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM