Απεργία την Πρωτομαγιά

«Ιδιωτικότητα»,θέλουν οι ανήλικοι από το ίντερνετ

«Ιδιωτικότητα»,θέλουν οι ανήλικοι από το ίντερνετ Facebook Twitter
0

Τα 10 κυριότερα δικαιώματα που ζητούν να απολαμβάνουν οι ανήλικοι όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο, ανέδειξε έρευνα με on-line ερωτηματολόγιο. Την έρευνα έκανε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, πρώτο δικαίωμα που ζητούν οι ανήλικοι είναι η προστασία της ιδιωτικότητάς τους με 83,8%. Ακολουθεί το δικαίωμα ελέγχου στα δεδομένα που αναρτούν (58,2%), και το να  μην παρενοχλούνται από επιτήδειους στο διαδίκτυο (57,8%). Στην 4η θέση είναι το  να μπορούν να αναφέρουν εύκολα ύποπτες ή ενοχλητικές συμπεριφορές στους διαχειριστές των εκάστοτε ιστοχώρων (52,8%) και στην 5η το δικαίωμα να μαθαίνουν πώς να προστατεύονται στο Διαδίκτυο (50,1%).

Στην 6η θέση, το δικαίωμα στο ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο και η αποφυγή επιβλαβούς ή ενοχλητικού περιεχομένου έρχεται στην 6η θέση (40%), και στην 7η  το δικαίωμα των ανηλίκων να μπορούν να παίζουν και να συνομιλούν με τους φίλους τους  (38,6%). Στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα, τοποθετούνται το δικαίωμα των ανηλίκων να βοηθούν τους φίλους τους να πλοηγούνται με ασφάλεια (25,9%), και να μπορούν να μιλούν σε κάποιον έμπιστο για το τι τους έχει ενοχλήσει στο διαδίκτυο (24%).

Στην 10η θέση με ποσοστό 15,5%, είναι το δικαίωμα των ανηλίκων να μπορούν να δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της φετινής και επετειακής (δεκαετία) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), που εορτάστηκε  την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

H δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με βάση τα παραπάνω επισημαίνει ότι «είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ανήλικοι ζητούν επιτακτικά να προστατεύεται η ιδιωτικότητά τους στο διαδίκτυο, όταν οι ίδιοι αναρτούν σχεδόν καθημερινά υλικό που καθιστά αυτή την ιδιωτικότητα απλά αδύνατη. Πώς είναι δυνατόν, όταν αναρτούν φωτογραφίες –πολλές φορές πολύ προσωπικές ή που τους στοχεύουν στον πραγματικό κόσμο– να αναμένουν μετά από το διαδίκτυο και τους παρόχους των υπηρεσιών του να τους προστατεύσουν; Ας το σκεφθούν αυτό, πριν δημοσιεύσουν οτιδήποτε online».

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM