Line: Η ιαπωνική εφαρμογή που ξεπουλάει

Line: Η ιαπωνική εφαρμογή που ξεπουλάει Facebook Twitter
2

Το Line είναι μια εφαρμογή για smartphone παρόμοια με το Skype που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως. Το παράδοξο είναι ότι προέρχεται από την Ιαπωνία και σπάνια μια ιαπωνική εφαρμογή συναντά τόσο μεγάλη επιτυχία εκτός της χώρας της.

Σύμφωνα με το CNN, το app ξεπέρασε πρόσφατα τα εκατό εκατομμύρια downloads και αριθμεί 41,5 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτω των τριάντα ετών. Οι υπόλοιποι, περίπου 60 εκατομμύρια μέσα σε 19 μήνες, βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, κάνοντας το Line την πρώτη ψηφιακή υπηρεσία από την Ιαπωνία με διεθνή επιτυχία.

Η εφαρμογή παρέχει δωρεάν μηνύματα και κλήσεις, ενώ έχει λάβει και διάφορα ψηφιακά βραβεία όπως το περίβλεπτο Nikkei Superior Products Service Award του 2012. Η επιτυχία της βασίζεται όμως, σε μεγάλο βαθμό, στην πρωτότυπη χρήση manga χαρακτήρων για emoticons. Οι χαρακτήρες που ονομάζονται stickers έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την υπηρεσία. Πολλοί από αυτούς διατίθενται δωρεάν, ωστόσο τα κέρδη της ιδιοκτήτριας εταιρείας NHN μόνο από τα stickers ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως. Μεγάλα κέρδη αποκομίζει η εταιρεία και από διαφημιζόμενα προϊόντα αλλά και από υπηρεσία παιχνιδιών που λειτουργεί μέσα στην εφαρμογή.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το Skype παρέχει και video streaming, κάτι που δεν βλέπω να προσφέρει το συγκεκριμένο. Περισσότερο συγκρίσιμο με το Viber, μια και μιλάμε για sms/free calls βασικά. Από εκεί κι έπειτα ελπίζω να μην σφύζει από την κλασική ιαπωνική χαριτωμενιά των άπειρων "stickers" και της αισθητικής ουράνιου τόξου, αν κι οι εικόνες με προδιαθέτουν αρνητικά.