Τα μελλοντικά κινητά θα μπορούν και να μυρίζουν!

Τα μελλοντικά κινητά θα μπορούν και να μυρίζουν! Facebook Twitter
0

Η εταιρεία Adamant Technologies που ιδρύθηκε από τον Sam Khamis επιχειρεί να δώσει στα smartphones τη δυνατότητα να γεύονται και να οσφρίζονται, χάρη στη χρήση ενός μικρού τσιπ που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς αισθητήρες.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί 2.000 αισθητήρες, κάτι που αντιστοιχεί στην όσφρηση ενός σκύλου. Ο άνθρωπος έχει περίπου 400 αισθητήρες. 

Προς το παρόν η εταιρεία αναπτύσσει μία συσκευή που θα κοστίζει $100 και θα συνδέεται με το iPhone, όπου θα γίνεται αρχικά η επεξεργασία των μετρήσεων και στη συνέχεια θα δίδεται το πόρισμα στον χρήστη.

Η τεχνολογία θα μπορεί να χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει αν το στόμα ενός ανθρώπου μυρίζει άσχημα, ενώ μελλοντικά ενδέχεται να λειτουργεί και ως αλκοτέστ.

Η εταιρεία, το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να συγκεντρώσει, σύμφωνα με το Business Insider, το ποσό των $2,5 εκατ. ενώ φέτος θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας για τις iOS συσκευές θα εμφανιστεί σε περίπου δύο χρόνια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM