Τέλος οι ανώνυμοι χρήστες στην Κίνα

Τέλος οι ανώνυμοι χρήστες στην Κίνα Facebook Twitter
0

Σε μία ακόμη κίνηση κατά της ελευθερίας του λόγου και του Διαδικτύου προχώρησε η κυβέρνηση της Κίνας, καθώς την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε η ταυτοποίηση των χρηστών πριν την περιήγηση στο Internet.

Όπως αναφέρει η New York Times, οι πάροχοι υπηρεσιών Internet (ΙSP) θα έχουν πλέον μεγαλύτερη ευθύνη και θα μπορούν να διαγράφουν μία δημοσίευση που δεν είναι αρεστή στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάποιο ψευδώνυμο, αφού όμως πρώτα έχουν δώσει τα αληθινά τους στοιχεία στους παρόχους.

Η πρόταση της επιτροπής που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε από 145 μέλη, 5 τάχθηκαν κατά, ενώ υπήρχε μία αποχή.

Ο νέος νόμος έχει ως στόχο να καταργήσει την ανωνυμία σε συσκευές smartphone και mobile Intenet, όπου μόνο το 70% των χρηστών έχει ταυτοποιηθεί. Σε ότι αφορά τους παρόχους σταθερών γραμμών, η ταυτοποίηση των χρηστών αγγίζει το 100%.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά τα σκάνδαλα της κυβέρνησης που βγήκαν στην επιφάνεια χάρη στους διαδικτυακούς ακτιβιστές.

Το κυβερνών κόμμα βλέπει το Διαδίκτυο ως τον απόλυτο εχθρό του,  καθώς δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει όλες τις ειδήσεις που δημοσιεύονται.

Ο Li Fei, αναπληρωτής διευθυντής της νομοθετικής επιτροπής, διαβεβαίωσε ότι όσοι πολίτες είναι νομοταγείς δεν πρέπει να ανησυχούν για την ενδεχόμενη λογοκρισία τους.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM