Η Google ψηφιοποίησε αρχαίο αντίγραφο των Δέκα Εντολών

Η Google ψηφιοποίησε αρχαίο αντίγραφο των Δέκα Εντολών Facebook Twitter
0

Στα πλαίσια της προσπάθειας ψηφιοποίησης των παπύρων της Νεκράς Θάλασσας, η Google μετέφερε ένα αρχαίο αντίγραφο των Δέκα Εντολών που γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια, στην εποχή των δυαδικών ψηφίων.

Η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με την Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων, εδώ και ένα χρόνο ψηφιοποιεί κείμενα που είναι γραμμένα σε πάπυρους και περγαμηνές στην Ελληνική, Εβραϊκή και Αραμαϊκή γλώσσα. Η ψηφιακή εκδοχή τους αποτελείται από ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες που έχουν ανάλυση μέχρι 1.215 dpi.

Το πρότζεκτ αυτό αναμένεται να τραβήξει την προσοχή του ακαδημαϊκού κόσμου που ασχολείται με τις θρησκείες. Οι πάπυροι που ξεπερνούν σε αριθμό τους 5.000 εντοπίστηκαν σε μία σκοτεινή σπηλιά της ερήμου, όπου υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για τη διατήρησή τους. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη των αντιγράφων ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της αρχαιολογίας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM