Το αφεντικό της Google δηλώνει περήφανο για την φοροαποφυγή της!

Το αφεντικό της Google δηλώνει περήφανο για την φοροαποφυγή της! Facebook Twitter
0

Το αφεντικό της Google, Eric Schmidt, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Independent, δεν δίστασε να δηλώσει υπερήφανος για τη φοροαποφυγή της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία.  

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε τη στρατηγική της Google ως δυνατότητα του καπιταλιστικού συστήματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να πληρώσει η εταιρεία περισσότερο φόρο στη Μεγάλη Βρετανία. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Google εισέπραξε 2,5 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες, αλλά πλήρωσε μόλις 6 εκατομμύρια σε φόρους.

Ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών στη Βρετανία, δημοσιεύματα έριξαν λάδι στη φωτιά αποκαλύπτοντας ότι η Google έχει μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων της στις Βερμούδες, κάτι που της επέτρεψε να γλιτώσει διεθνώς $2 δισ. φόρων για το 2011.


Ο Eric Schmidt δήλωσε ότι αυτό που κάνει η εταιρεία του, είναι απολύτως νόμιμο και βασίζεται στα κίνητρα που της προσφέρουν οι κυβερνήσεις των διάφορων χωρών.

Για την υποχώρηση της Starbucks, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι μεγάλο το όφελος να δραστηριοποιείται κανείς στη βρετανική αγορά «αλλά το να πας στους μετόχους και να τους πεις "Κοιτάξαμε σε 200 χώρες, αλλά αισθανθήκαμε λυπημένοι για το βρετανικό λαό" υπάρχει πιθανότητα κάποιος που να αντιτίθεται σε κάτι τέτοιο».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM