Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά

Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter
0
Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter

Μπορεί η εταιρεία Microsoft να χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να καταφέρει να συντηρήσει τα κέντρα δεδομένων της, αλλά αυτό δεν την αποτρέπει από το να αναζητά τρόπους, ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. 

Ο λόγος για τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στο Wyoming, το οποίο θα λειτουργεί με βιοαέριο που θα παράγεται χάρη σε μία ποικιλία οργανικών υλών, όπως κτηνοτροφικά περιττώματα, αγροτικά υπολείμματα και λύματα.

Όπως αναφέρει η Dailymail, σκοπός του εγχειρήματος είναι η λειτουργία ενός κέντρου clouding, το οποίο θα κοστίσει $5,5 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα θα μελετούνται νέες μέθοδοι για την παραγωγή καθαρών και επαρκών πηγών ενέργειας, για άλλα κέντρα δεδομένων.

Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter

Σε περίπτωση που το εγχείρημα κριθεί επιτυχημένο, η Microsoft θα ξεκινήσει μία καμπάνια για να αναδείξει τις προοπτικές της ανακύκλωσης, καθώς και της αξιοποίησης βιοκαυσίμων. Ύστερα από τη λήξη του 18μηνου πιλοτικού προγράμματος, η εταιρεία θα δωρίσει τη συσκευή στην πόλη Cheyenne και στο University of Wyoming, για περαιτέρω έρευνα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM