Το iOS 12 θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report σε spam τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα

Το iOS 12 θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report σε spam τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα Facebook Twitter
0

Με την κυκλοφορία του iOS 12, η Apple ετοιμάζεται να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες Android γνωρίζουν ήδη πολύ καλά: το Report Spam. 

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν report τις spam τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα που λαμβάνουν, απευθείας στην Apple.

Το νέο χαρακτηριστικό δεν θα «τρέχει» αυτόματα στο σύστημα, όπως συμβαίνει στα τηλέφωνα Google OS. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται ουσιαστικά για app extension, το οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν όποτε θέλουν. 

«Για να κάνει report σε τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα που λαμβάνει, ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει την επιλογή "Unwanted Communications" μέσω του πεδίου των Ρυθμίσεων. Μπορεί να ενεργοποιήσει ένα μόνο τέτοιο extension κάθε φορά», αναφέρεται στη σελίδα των developers της Apple. 

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν κάνοντας swipe προς τα αριστερά να κάνουν report στον τηλεφωνικό αριθμό που επιθυμούν, επιλέγοντας από τη λίστα των πρόσφατων κλήσεων. Στα μηνύματα, το report στη συνομιλία θα γίνεται αφού την ανοίξουν και προβληθεί στην οθόνη του iPhone ή πατώντας παρατεταμένα πάνω στο μήνυμα χωρίς να το ανοίξουν, κι επιλέγοντας στη συνέχεια «Report Messages».

Οι μπλοκαρισμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί προστίθενται επίσης αυτόματα στη λίστα «Blocked Contacts», που υπάρχει στις Ρυθμίσεις όλων των συσκευών iOS. 

Με πληροφορίες από Mashable

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM