Απεργία την Πρωτομαγιά

H Microsoft θέλει κι αυτή να κάνει τα ρομπότ της «πιο ανθρώπινα»

H Microsoft θέλει κι αυτή να κάνει τα ρομπότ της «πιο ανθρώπινα» Facebook Twitter
Η Cortana, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, την οποία πρέπει να μάθετε πρώτα καλά πριν σας μάθει εκείνη, πρόκειται να γίνει ακόμα «πιο ανθρώπινη».
0

Η Microsoft απέκτησε την Semantic Machines, μια startup τεχνητής νοημοσύνης, σε μια προσπάθεια να κάνει την ψηφιακή βοηθό της Cortana να ανταποκρίνεται περισσότερο σαν άνθρωπος.

Η Semantic Machines ιδρύθηκε το 2014 και χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για να κάνει τα σύγχρονα bots να ανταποκρίνονται με πιο φυσικό τρόπο στις ερωτήσεις που τους κάνουν οι χρήστες. Την πορεία της Semantic Machines καθοδηγούν ο καθηγητής του Berkeley, Dan Klein και ο πρώην επικεφαλής της Apple στον τομέα ομιλίας, Larry Gillick, και οι δύο τους πρωτοπόροι στην ομιλία της Τεχνητής Νοημοσύνης, βοήθησαν στην αναγνώριση ομιλίας για την προσωπικό βοηθό της Apple, Siri.

Το ποσό που διέθεσε η Microsoft για την εξαγορά της Semantic Machines παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, δείχνει όμως την πρόθεση του τεχνολογικού γίγαντα να επενδύσει στην περαιτέρω εξέλιξη της ψηφιακής βοηθού Cortana καθώς και στο Azure Bot Service της εταιρείας, μια υπηρεσία της η οποία χρησιμοποιείται από 300.000 προγραμματιστές. Η Microsoft έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη φωνή για την Cortana, αλλά με την εξαγορά της Semantic Machines, ελπίζει να δημιουργήσει και ένα επιπλέον κέντρο αριστείας στο Berkeley, ώστε να ωθήσει και άλλο τα όρια του τι είναι δυνατό στις γλωσσικές διεπαφές της σύγχρονης Τεχνητής Νοημοσύνης.

Απ' ότι φαίνεται η Microsoft μπαίνει και αυτή με την σειρά της στην κούρσα των μεγάλων παικτών της τεχνολογίας οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τους προσωπικούς τους βοηθούς πιο ανθρώπινους και να ενσωματώσουν όσο περισσότερη τεχνητή ευφυία στις έξυπνες συσκευές του μέλλοντος.

Το «πιο ανθρώπινο» απασχολεί πλέον όλους τους μεγάλους παίκτες της τεχνολογίας. Πρίν λίγο καιρό η Amazon είχε δηλώσει ότι στοχεύει να εμπλουτίσει τη δική της ψηφιακή βοηθό Alexa με «μνήμη» και να προσθέσει περιεχόμενο στις συνομιλίες της. Την προηγούμενη εβδομάδα η Google παρουσίασε τον Google Assistant να κλείνει ραντεβού σε κομμωτήρια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Google Duplex, και τώρα η Microsoft εξαγοράζει ένα κορυφαίο startup για να δώσει περισσότερη ανθρώπινη υπόσταση στη δική της ψηφιακή βοηθό.

«Με την εξαγορά της Semantic Machines, θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο ανταλλαγής εμπειριών τεχνητής νοημοσύνης στο Berkeley για να διευρύνουμε τα γλωσσικά όρια στη διεπαφή ανθρώπου με μηχανή», δήλωσε ο David Ku, επικεφαλής Έρευνας και Τεχνολογίας στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

Συνδυάζοντας την τεχνολογία της Semantic Machines με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η ίδια, η Microsoft επιδιώκει να προσφέρει δυνατές, καθημερινές και παραγωγικές εμπειρίες στους χρήστες φτάνοντας τον προσωπικό υπολογιστή τους σε άλλο επίπεδο. Οι προσωπικοί βοηθοί που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Echo της Amazon και το Home της Google καταγράφουν ικανοποιητικές πωλήσεις. Παρότι η Microsoft δεν έχει κατασκευάσει το δικό της έξυπνο ηχείο, συνεργάζεται με την εταιρία ήχου Harman Kardon από το 2016 ώστε να ενσωματώσει τον βοηθό της Cortana σε ένα έξυπνο ηχείο που θα ονομάζεται «Invoke».

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM