Ο ψηφιακός βοηθός της Google βρίσκεται σε 5.000 οικιακές συσκευές

Ο ψηφιακός βοηθός της Google βρίσκεται σε 5.000 οικιακές συσκευές Facebook Twitter
0

Σε σημερινή δημοσίευση στο blog της, η Google μιλάει για το μεγάλο παιχνίδι με τις έξυπνες οικιακές συσκευές, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στη συμβατότητα υλικού: ο Google Assistant τρέχει σε περισσότερες από 5.000 οικιακές συσκευές.

Είναι σαφές ότι η Google δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την Amazon να κερδίζει μόνη της στην αγορά των έξυπνων βοηθών (μέσω φωνής ή γραπτού λόγου) και μέχρι η Apple να ξεπεράσει τα προβλήματα της Siri, θέλει να ανταγωνιστεί ευθέως με τον μοναδικό της αντίπαλο, την Alexa της Amazon, η οποία κυριαρχεί στην αγορά (βρίσκεται ήδη και λειτουργεί σε 12.000 άλλες έξυπνες συσκευές).

Ο έξυπνος βοηθός της Google, γνωστός και ως Google Assistant, τρέχει αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 5.000 συσκευές για ένα έξυπνο σπίτι, με τον αριθμό αυτό τον Ιανουάριο να είναι 1.500. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση στο Keyword (το επίσημο blog της εταιρείας) το έξυπνο ηχείο Google Home φαίνεται ότι διανύει μια ανοδική πορεία πωλήσεων, ειδικά στις ΗΠΑ.

Και φυσικά, ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί αρκετά τους επόμενους μήνες. Πιθανότατα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο μεγάλο ετήσιο I/O 2018 την επόμενη εβδομάδα, αλλά αρκετές μάρκες βρίσκονται στον ορίζοντα των σχεδίων της Google, συμπεριλαμβανομένων των νέων Harmony hubs της Logitech.

Η Google τονίζει ότι συνεργάζεται επίσης με περισσότερους συνεργάτες για να ενσωματώσει τον ψηφιακό βοηθό της απευθείας σε όλο και περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις.

Παράλληλα ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης Startups οι οποίες ασχολούνται ή θέλουν να βασίζουν τις υπηρεσίες τους στον Google Assistant, το οποίο περιλαμβάνει μετρητά αλλά και πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες και εργαλεία της Google, hosting στο Google Cloud και φυσικά, την προώθηση της υπηρεσίας από το δίκτυο του γίγαντα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι την ενδιαφέρουν οι τομείς των ταξιδιών, των ξενοδοχείων και των παιχνιδιών. Αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν από εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM