Tα κερδή της Apple διαψεύδουν τις προβλέψεις και δείχνουν νέα ρεκόρ

Tα κερδή της Apple διαψεύδουν τις προβλέψεις και δείχνουν νέα ρεκόρ Facebook Twitter
0

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο (λογιστικά αποτελεί το δεύτερο του 2018 - Q2/18) βλέπουν την Αpple να ξεπερνά όλες τις «σκληρές» προβλέψεις των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο για την εταιρεία.

Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη η Apple κατακτά ένα ακόμη ρεκόρ τριμήνου, με τον Τιμ Κουκ να ανακοινώνει τα αποτελέσματα τονίζοντας ότι η Apple σημειώνει ανάπτυξη για 6ο συνεχόμενο οικονομικό τρίμηνο.

Τα κέρδη του iPhone σημείωσαν αύξηση κατά 14%, οι υπηρεσίες της Apple σημείωσαν αύξηση κατά 31% (με ρεκόρ πωλήσεων για τα App Store, Apple Music και Apple Pay) ενώ οι πωλήσεις των Apple Watches αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%.


Οι προβλέψεις των προηγούμενων εβδομάδων έβλεπαν μείωση των πωλήσεων του iPhone X για αυτό το τρίμηνο με τις πηγές να είναι οι ίδιοι οι προμηθευτές της Apple. Τα οικονομικά αποτελέσματα, όμως, δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα για το συγκεκριμένο μοντέλο, παρά την υψηλή τιμή του.

Το iPhone παραμένει το πιο σημαντικό προϊόν της Apple, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι κατακτά περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων της εταιρείας (62%). Έχει επίσης γίνει ο πιο σημαντικός κόμβος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Apple ενώ συνδέεται και με νεότερα προϊόντα όπως το HomePod ηχείο της, τα AirPods ακουστικά, και το Apple Watch.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το καλύτερο Α' τρίμηνο της ιστορίας μας, κατά το οποίο αυξήσαμε τις αποστολές συσκευών iPhone αλλά και τα έσοδα από υπηρεσίες και φορητές συσκευές. Οι καταναλωτές επέλεξαν το iPhone X περισσότερο από κάθε άλλο iPhone κάθε εβδομάδα κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο, όπως ακριβώς είχε γίνει και από την κυκλοφορία της συσκευής έως και το τέλος του τρίτου τριμήνου. Επίσης αυξήσαμε το τζίρο μας σε όλες τις γεωγραφικές αγορές, όπως στην Κίνα και στην Ιαπωνία κατά 20%», δήλωσε ο Τιμ Κουκ.

Ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε τα 61,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 52,9 δισεκατομμύρια που παρουσίασε πέρυσι την ίδια περίοδο. Τα κέρδη της αυξήθηκαν σε 13,8 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με 11 δισεκατομμύρια πέρυσι.

Αναλυτικά οι πωλήσεις των σημαντικότερων προϊόντων της Apple παρουσίασαν τα παρακάτω νούμερα:

Πωλήσεις iPhone: 52,2 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 50,7 εκατομμύρια συσκευές πέρυσι.

Πωλήσεις iPad: 9,1 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 8,92 εκατομμύρια συσκευές πέρυσι.

Πωλήσεις Mac: 4,07 εκατομμύρια υπολογιστές σε σύγκριση με 4,19 εκατομμύρια υπολογιστές πέρυσι.

Σε ερώτηση σχετικά με το iPhone X και την τιμολόγηση του στα 1000 δολάρια, ο Τιμ Κουκ απάντησε «Τα κέρδη από τα iPhones σε αυτό το οικονομικό τρίμηνο σημειώσαν μια ετήσια συγκριτικά αύξηση κατά 14%. Η γραμμή των iPhone μας δείχνει πως υπάρχουν διαφορετικοί καταναλωτές σε μια αγορά που είναι τεράστια. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε διαφορετικά iPhones για να καλύψουμε όλα τα επίπεδα ζήτησης. Για το iPhone X πιο συγκεκριμένα να τονίσω πως οι καταναλωτές το επέλεξαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone κάθε εβδομάδα του οικονομικού αυτού τριμήνου. Το iPhone X έχει γίνει ένα λατρεμένο προϊόν για πολλούς χρήστες. Επίσης ακόμη και στην αγορά της Κίνας ήταν το πιο δημοφιλές smartphone το τελευταίο τρίμηνο».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM