Ανακοινώθηκε το Facebook Dating - Ο Ζούκερμπεργκ λανσάρει υπηρεσία γνωριμιών, αλλά κάποιοι θα εξαιρούνται

Ανακοινώθηκε το Facebook Dating - Ο Ζούκερμπεργκ λανσάρει υπηρεσία γνωριμιών, αλλά κάποιοι θα εξαιρούνται Facebook Twitter
1

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα πως στην εφαρμογή για κινητά τηλεφώνα προσθέτει μια νέα υπηρεσία που σκοπό έχει να φέρει tον κόσμο ακόμη πιο κοντά, καθώς λανσάρει την υπηρεσία γνωριμιών Facebook Dating.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Facebook είχε επιτρέψει στους χρήστες να δηλώνουν αν είναι single ή σε σχέση, αλλά σήμερα ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να περάσει στο χώρο των εφαρμογών γνωριμιών.

Η κίνηση θα μετατρέψει το Facebook, με τους περισσότερους από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σε σημαντικό ανταγωνιστή της Match Group, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Tinder και τη δημοφιλή πλατφόρμα OkCupid. Η μετοχή της Match Group «γκρεμίστηκε» κατά 17% μόλις ανακοινώθηκε η είδηση.

Ανακοινώθηκε το Facebook Dating - Ο Ζούκερμπεργκ λανσάρει υπηρεσία γνωριμιών, αλλά κάποιοι θα εξαιρούνται Facebook Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της F8 για την ανάπτυξη των εταιρειών στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πως θα προσθέσει στις υπηρεσίες ένα χώρο γνωριμιών για ανθρώπους που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταχωριστεί ως single στο Facebook (υπενθυμίζοντας σε όλους την ενοχλητική λεπτομέρεια πως η εταιρεία συλλέγει τέτοιες πληροφορίες).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή η λειτουργία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων, αλλά στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του Facebook.

Ωστόσο δεν ανακοινώθηκε το πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι η υπηρεσία θα προσφέρεται μέσα στην κύρια εφαρμογή Facebook, αλλά θα είναι εντελώς προαιρετική και ανεξάρτητη από το Facebook Messenger ή το WhatsApp.

«Σχεδιάσαμε αυτή την υπηρεσία με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια από την αρχή. Οι φίλοι σας δεν πρόκειται να δουν το προφίλ σας και θα προταθείτε μόνο σε άτομα που δεν είναι φίλοι σας», ανέφερε ο Zουκερμπεργκ.

Η πρώτη παρουσίαση δείχνει πως τα προφίλ μοιάζουν με άλλες εφαρμογές, όπως το Tinder και το Bumble και περιέχουν φωτογραφίες προφίλ. Δεν θα αναφέρεται το επίθετο του χρήστη, αλλά μόνο το όνομα.

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι το «αλλά...» καθώς φαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη σε χρήστες που εμφανίζονται να έχουν δηλώσει πως είναι σε σχέση ή παντρεμένοι και θα πρέπει αυτοί να αλλάξουν την κατάστασή τους αν θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Αυτό μάλλον θα είναι πρόβλημα αν γίνει αντιληπτό από το έτερον ήμισυ και έτσι το Facebook δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει η υπηρεσία να στηρίξει τις μονογαμικές σχέσεις.

Δείτε την παρουσίαση:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το fb, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και χειρότερο, μαζί με τους χρήστες του.Περιοριστείτε κι άλλο, κλειστείτε περισσότερο στα καβούκια σας, συρρικνωθείτε επάνω από τα πληκτρολόγια σας, κινηθείτε μέχρι εκεί που φτάνει η φωτεινότητα της οθόνης του κινητού σας, σαν τα έντομα στο σκοτάδι γύρω από μία λάμπα...!Ο έρωτας, από την φύση του, θέλει φυσικό και άπλετο φως και το φλερτ μοιάζει με χορό (για δύο), που χρειάζεται πραγματικά αγγίγματα και βλέμματα, κινήσεις κατά το όλο μήκος και πλάτος της σάλας, μέχρι να μετατραπεί σε αγάπη εκτός της σάλας. ..εσείς, αξιολύπητοι χρήστες, συνεχίστε, όλο και περισσότερο, τους αυτοσχέδιους, ψεύτικους ρόλους σας στα παραθυράκια του φτηνού κουκλοθέατρου που λέγεται fb, εγκλωβισμένοι και κινούμενοι σαν μαριονέτες, μέχρι εκεί που φτάνουν τα νήματα από τα οποία κρέμεστε...