ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

WhatsApp μόνο οι άνω των 16 ετών στην Ευρώπη - Ανέβηκε το ηλικιακό όριο χρήσης

WhatsApp μόνο οι άνω των 16 ετών στην Ευρώπη - Ανέβηκε το ηλικιακό όριο χρήσης Facebook Twitter
0

Εκτός των νέων αλλαγών που αφορούν την ασφάλεια και τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, το WhatsApp ανεβάζει το ηλικιακό όριο για τη χρήση της υπηρεσίας.

Εν όψει των νέων προτύπων προστασίας προσωπικών δεδομένων του GDRP, που θα τεθούν σε εφαρμογή στην Ευρώπη τον ερχόμενο μήνα, η εταιρεία WhatsApp ανακοίνωσε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της. Μέχρι τώρα, η εφαρμογή απαιτούσε από τους χρήστες να είναι πάνω από 13 ετών, αλλά για να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς, οι χρήστες της εφαρμογής στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών.

Αν ελέγξετε τους νέους ενημερωμένους όρους της υπηρεσίας και την πολιτική απορρήτου της εφαρμογής, θα παρατηρήσετε ότι το WhatsApp απαιτεί τώρα να είστε τουλάχιστον 16 ετών. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πώς οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να επαληθεύσουν την απαιτούμενη πραγματική ηλικία των χρηστών, αλλά πρόκειται για έναν όρο που θα ισχύσει μόνο στην Ευρώπη, οπότε το όριο των 13 ετών θα συνεχίσει να ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως τονίζει σε επίσημη ανάρτησή της η εταιρεία, το WhatsApp ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής: κάθε μήνυμα είναι ασφαλισμένο με end-to-end κρυπτογράφηση, έτσι ώστε κανένας, ούτε το ίδιο το WhatsApp, να μην μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τις συνομιλίες των χρηστών.

Επίσης η εταιρεία τονίζει πως τις επόμενες εβδομάδες όλοι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν και να επιβλέπουν τα δεδομένα που συλλέγει. Θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να διαγράφουν όποια δεδομένα επιθυμούν. Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο με τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής.

Μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια σχετική με την ασφάλεια στην υπηρεσία αφορά τις αναφορές κακόβουλης χρήσης: όταν η εταιρεία λαμβάνει αναφορά για κάποιον που στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα - όπως SPAM ή άλλου είδους καταχρηστικό περιεχόμενο - είτε στο WhatsApp είτε στο Facebook, θα μοιράζεται τις πληροφορίες για να αναλάβει δράση που μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό του κακόβουλου χρήστη και από τις δύο υπηρεσίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς θα παραμείνετε ασφαλείς στο WhatsApp, ανατρέχοντας σε αυτές τις συμβουλές ασφάλειας.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM