O νέος Chrome 66 βάζει τέλος στην αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο

O νέος Chrome 66 βάζει τέλος στην αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο Facebook Twitter
0

H πιο πρόσφατη έκδοση του πιο δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στον κόσμο έρχεται με την πολυπόθητη λειτουργία που εμποδίζει τους ιστοτόπους να παίζουν αυτόματα βίντεο και ήχο.

Από σήμερα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση του Chrome 66 για Windows PC, Mac, Linux και Android, η οποία φέρνει μαζί της, μεταξύ άλλων, την πολυπόθητη λειτουργία καθολικού μπλοκαρίσματος της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο και ήχου, αρκεί βέβαια να μην συμπεριλαμβάνονται στις «εξαιρέσεις» της εταιρείας.

Αρχικά προγραμματισμένη να παραδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο ως μέρος της έκδοσης 64 του Chrome, η νέα λειτουργία θα σταματά κάθε βίντεο που έχει οριστεί για αυτόματη αναπαραγωγή από ιστοσελίδες όπου το βίντεο δεν αποτελεί πρωταρχικό τους περιεχόμενο. Αυτό περιλαμβάνει και βίντεο από ειδησεογραφικά sites και άλλα δευτερεύοντα βίντεο που συχνά παίζουν στο πλάι ενός κειμένου μιας είδησης.

Μέχρι τώρα οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τον ήχο από προεπιλογή σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή του βίντεο.

Διάφορα εργαλεία και ρυθμίσεις τρίτων, τα οποία μπλοκάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο από τη φόρτωση έχουν υπάρξει διαθέσιμα για να γεμίσουν το κενό, αλλά τώρα η Google νιώθει περισσότερο σίγουρη και ασφαλής με το δικό της σύστημα, το οποίο θεωρεί ότι θα λειτουργήσει καλά για την πλειοψηφία των χρηστών.

Ωστόσο, αν κάποιος χρήστης επισκέπτεται συχνά ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν αυτόματα βίντεο ή ήχο ή εάν έχει σημαδέψει αυτές τις σελίδες στο Home του Chrome browser, τότε δεν θα ισχύει ο αυτόματος περιορισμός της Google και το οπτικοακουστικό υλικό αυτών των σελίδων θα συνεχίσει να «πετάγεται» αυτόματα.

Επιπλέον, ο Chrome 66 στα Windows θα μπορεί να στέλνει λεπτομερείς ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ο κώδικας μιας εφαρμογής τρίτων κρασάρει όλο το πρόγραμμα, ενώ έχει επίσης προστεθεί η επιλογή εμφάνισης και εξαγωγής όλων των αποθηκευμένων passwords που διαχειρίζεται το πρόγραμμα περιήγησης.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM