Ο Firefox προσθέτει «Προστασία Παρακολούθησης» στο iOS

Ο Firefox προσθέτει «Προστασία Παρακολούθησης» στο iOS Facebook Twitter
0

Με την «Προστασία Παρακολούθησης» του Firefox στο iOS μπορείτε να ελέγξετε εύκολα σε ποια sites δίνετε την άδεια να παρακολουθούν τις κινήσεις σας στο διαδίκτυο.

Η Mozilla πάντα πίστευε ότι είναι σημαντικό να σέβεται το απόρρητο των χρηστών της και να τους δίνει, με εύκολα εργαλεία, τον έλεγχο για να αποφασίζουν ποιες πληροφορίες θέλουν να μοιράζονται και ποιες όχι.

Στην σημερινή εποχή, με τις διαρροές δεδομένων να αποτελούν το πιο επίμαχο ζήτημα σημαντικών διεθνών συζητήσεων, οι χρήστες απαιτούν όλο και περισσότερα εύχρηστα εργαλεία για να ελέγχουν με ποιον μοιράζονται οι τεχνολογικές εταιρείες τα δεδομένα τους.

Σε μια πολύ σημαντική αναβάθμιση, την οποία ανακοίνωσε χθες η Mozilla, προσθέτει το πλεονέκτημα της «Προστασίας Παρακολούθησης» (Tracking Protection) για τον Firefox στο οικοσύστημα της Apple.

Ο Firefox προσθέτει «Προστασία Παρακολούθησης» στο iOS Facebook Twitter

O δημοφιλής browser της Mozilla για το iOS διαθέτει πλέον μια λειτουργία η οποία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να την προσαρμόσει πλήρως στις δικές του απαιτήσεις με φίλτρα, τα οποία θα επιτρέπουν ή θα μπλοκάρουν άλλες ιστοσελίδες να παρακολουθούν τις κινήσεις, τις αγορές ή τις προτιμήσεις σας στην πλοήγηση του διαδικτύου.

Σαν ένα έξτρα μικρό δωράκι, η Mozilla διαβεβαιώνει ότι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν το Tracking Protection θα παρατηρήσουν ότι το περιεχόμενο του ιστού θα φορτώνεται πιο γρήγορα, επιτρέποντάς τους να εξοικονομούν όχι μόνο χρόνο στις αναζητήσεις τους αλλά και μια βελτιστοποιημένη απόδοση μπαταρίας.

δδ

Ειδικότερα για τους χρήστες των iPad, μια από τις πιο εξελιγμένες λειτουργίες του νέου Firefox για iOS, είναι η επανατοποθέτηση και η ανακατάταξη των καρτελών, με τον ίδιο τρόπο όπως και σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε drag & drop και σε άλλες εφαρμογές του iPad, για παράδειγμα να μεταφέρετε καρτέλες στο Twitter ή στο iMessage, χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε ολόκληρο το λινκ για να το «κολλήσετε» πάνω σε ένα νέο μήνυμα.

Για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox για iOS, η βρίσκεται στο App Store, πηγαίνετε εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM