ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

To Instagram αναβαθμίζεται με τη νέα λειτουργία «Focus»

To Instagram αναβαθμίζεται με τη νέα λειτουργία «Focus» Facebook Twitter
0

To Instagram ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία Focus, με την οποία μπορείτε να βγάζετε πορτρέτα με θολωμένο το φόντο χωρίς φίλτρα.

Η νέα αναβάθμιση της εφαρμογής Instagram φέρνει μαζί της μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Focus», με την οποία οι χρήστες μπορούν πλέον να δημιουργούν το περίφημο «bokeh effect», θολώνοντας το φόντο των φωτογραφιών τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο φίλτρο ή να έχουν στην κατοχή τους smartphone με διπλή κάμερα.

Το Instagram ξεκινάει την νέα αυτή λειτουργία μιας bokeh κάμερας ως μέρος του UI της φωτογραφικής μηχανής στα Stories. Η νέα λειτουργία Focus εμφανίζεται δίπλα στη λειτουργία SuperZoom, κάτω από το πλήκτρο Record. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, κατευθυνθείτε στις Ιστορίες και σύρετε προς τα αριστερά δύο φορές. Εάν η κάμερα βλέπει το πρόσωπό σας, θα ξεθωριάσει το φόντο για να δημιουργήσει το ζητούμενο εφέ «Portrait Mode».

Το bokeh effect δημιουργείται με τη βοήθεια τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει τα πρόσωπα στην φωτογραφία. Ένα από τα πλεονεκτήματα της νέας λειτουργίας είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στις λήψεις που γίνονται με την πίσω κάμερα, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και στη λήψη βίντεο. Μετά τη λήψη και την εφαρμογή του Focus, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει άλλα φίλτρα ή αυτοκόλλητα πριν ανεβάσει τη φωτογραφία ή το βίντεο στο Instagram.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι προγραμματιστές της εφαρμογής τονίζουν ότι η λειτουργία Focus υποστηρίζεται μόνο από τα iPhone SE, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+, X και επιλεγμένες Android συσκευές.

Επιπλέον, η αναβάθμιση για τις iOS συσκευές περιλαμβάνει τη λειτουργία @mention sticker, με την οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει tag τους φίλους του στις φωτογραφίες του χρησιμοποιώντας @ stickers πάνω στο αρχείο.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM