Σεισμός

Δυνατότητα διαγραφής των μηνυμάτων μας από τα inbox τρίτων υπόσχεται το Facebook

Δυνατότητα διαγραφής των μηνυμάτων μας από τα inbox τρίτων υπόσχεται το Facebook Facebook Twitter
EPA
0

Τις επικρίσεις χιλιάδων χρηστών του Facebook έχει δεχθεί ο δικτυακός κολοσσός για την αδικαιολόγητη διαγραφή προσωπικών μηνυμάτων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τα inbox συνομιλητών του.

Μετά την αποκάλυψη της κυριολεκτικής εξαφάνισης μηνυμάτων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τουλάχιστον 6 ιδιωτικά αρχεία συνομιλιών άλλων προσώπων, εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε συγνώμη από την κοινότητα, για την καθυστέρηση του facebook να δώσει σε όλους αυτή την επιλογή του Unsend (αναίρεσης αποστολής μηνύματος).

Όπως εξήγησε, η πλατφόρμα θα δώσει σύντομα τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες, αλλά μέχρι τότε θα σταματήσουν οι κατ' εξαίρεση διαγραφές ακόμα και για τα υψηλόβαθμα στελέχη του facebook.

«Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα. Ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση», σημειώνει το Facebook.

Έως τώρα, ήταν αδύνατο για οποιονδήποτε χρήστη να διαγράψει μηνύματα που είχε ήδη στείλει από το ιστορικό μηνυμάτων των συνομιλητών του.

Οι χρήστες του απλού messenger μπορούσαν μόνο να σβήσουν τα ίχνη αποκλειστικά από το δικό τους ιστορικό.

Όπως όμως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ, τεχνικοί του Facebook φρόντισαν για την εξαφάνιση πολλών απεσταλμένων μηνυμάτων του Ζούκερμπεργκ και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του facebook, ακόμα και από τα ιστορικά των συνομιλητών τους.

Μετά τη διάσταση που έλαβε η αδικαιολόγητη εξαίρεση, το Facebook επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, υποσχόμενο πως, «σε λίγους μήνες», θα επιτρέψει τη δυνατότητα καθολικής διαγραφής μηνυμάτων σε όλους τους χρήστες του.

Έως τότε, το Facebook δεσμεύθηκε πως δεν θα εξαφανιστεί κανένα άλλο μήνυμα του ιδρυτή της σελίδας, από τα inbox άλλων χρηστών.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη μεταχείριση του Ζούκερμπεργκ ως κίνηση αναξιοπιστίας παρά τις προσπάθειες του ιστοτόπου να παρουσιάσει τον CEO της εταιρείας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ως «δοκιμαστές» μελλοντικών δυνατοτήτων του Facebook.

Για την ώρα, μόνο όσοι χρησιμοποιούν την κωδικοποιημένη υπηρεσία του Messenger έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν ένα χρονικό διάστημα εμφάνισης των μηνυμάτων τους στο inbox των συνομιλητών τους. Στη συνέχεια τα μηνύματά τους διαγράφονται αυτομάτως, εν γνώσει των συνομιλητών τους. 

Με πληροφορίες από Techcrunch και Facebook

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM