Το Instagram αποχαιρετά το Apple Watch

Το Instagram αποχαιρετά το Apple Watch Facebook Twitter
0

Η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου δεν θα υποστηρίζεται πλέον από τα έξυπνα ρολόγια της Apple.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η ενημέρωση της εφαρμογής του Instagram στο iPhone (για την έκδοση 39.0) καταργεί την εφαρμογή από το Apple Watch μετά το ζευγάρωμα (pairing). Ωστόσο, στις σημειώσεις της τελευταίας έκδοσης όπου συνήθως αναφέρεται ότι η ενημέρωση αφορά «γενικές διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης» δεν γίνεται καμία αναφορά στην εφαρμογή του Apple Watch.

To Instagram δεν αποτελεί την μοναδική προβληματική εφαρμογή για το Apple Watch, αφού σύντομα πρόκειται να αναφερθούν προβλήματα και από άλλες εφαρμογές. Ο λόγος είναι ότι από την 1η Απριλίου η Apple απαιτεί όλες οι εφαρμογές να είναι αυτόνομες στο λειτουργικό σύστημα κάθε συσκευής της, να μην έχουν δηλαδή ανάγκη από τις αντίστοιχες των κινητών τηλεφώνων.

Οπότε ο νέος κανόνας, ότι όλες οι Watch εφαρμογές πρέπει να έχουν κατασκευαστεί με το watchOS 2 SDK (ή μετέπειτα εκδοχή του), βρήκε πολλές πλατφόρμες απροετοίμαστες, μεταξύ των οποίων και το Twitter.

Aπό την άλλη, εάν η εξαφάνιση του Instagram από το Apple Watch είναι μόνιμη και δεν διορθωθεί η εφαρμογή με τον τρόπο που θέλει η Apple, δεν θα είναι κάτι περίεργο. Εξάλλου, το Instagram δεν είναι και η πιο κατάλληλη εφαρμογή για τον καρπό. Οι χρήστες δεν μπορούν να δουν τα βίντεο του Instagram, ούτε να απαντήσουν στα μηνύματα, oπότε το πραγματικά κοινωνικό έργο της εφαρμογής στα ρολόγια της Apple ήταν περιορισμένο.

Και κάπως έτσι το Instagram έρχεται να πάρει μια θέση στο νεκροταφείο εφαρμογών που δεν δουλεύουν στο Watch – άλλες νεκρές εφαρμογές για το ρολόι της Apple είναι το Google Maps και οι εφαρμογές της Amazon και του eBay.

Όμως, το Apple Watch είναι η συσκευή για την οποία o Tιμ Κουκ νιώθει πολύ υπερήφανος, αφού έχει καταφέρει να επισκιάσει με την παρουσία του την παγκόσμια ωρολογοποιία (οι πωλήσεις των δύο τελευταίων μοντέλων έχουν ξεπεράσει όχι μόνο τις προσδοκίες της Apple, αλλά και τις πωλήσεις μεγάλων ονομάτων στην παγκόσμια αγορά).

Το θέμα που προκύπτει, όμως, είναι ότι η υιοθέτηση νέων εφαρμογών είναι δύσκολη, αφού η Apple δίνει προτεραιότητα στις δικές της και αφήνει λίγες πηγές ανοιχτές για τους τρίτους. Αυτή τη στιγμή η πραγματική πρόκληση δεν αφορά στο εάν κάποιος μπορεί να δει τη ροή του Instagram στην οθόνη του Watch του, αλλά εάν όλες οι «αγαπημένες» εφαρμογές μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα λογική της εταιρείας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM