Νέα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων προανήγγειλε το Facebook

Νέα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων προανήγγειλε το Facebook Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

To Facebook ανακοίνωσε σήμερα πως θα λάβει επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τα οποία θα κάνουν «πανεύκολη» τη διαχείριση για τα μέλη της κοινότητας. 

Η νέα ανακοίνωση του διαδικτυακού κολοσσού έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica (CA) που κλυδωνίζει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιπλέον των ανακοινώσεων που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ», ο ιδρυτής και CEO του Facebook, «θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα εντός των επόμενων εβδομάδων με στόχο να επιτρέψουμε στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων» επισημαίνεται σε μπλογκ του Facebook, που μετρά περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες.

Η εταιρεία επιθυμεί, όπως λέει, να καταστήσει πιο εύληπτες τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας κάνοντας πιο εύκολο τόσο τον εντοπισμό όσο και τη χρήση τους.


«Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είχαν προβλεφθεί εδώ και κάποιον καιρό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απλά υπογραμμίζουν τη σημασία τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όχι» στη Βρετανία, «ναι» στο Κογκρέσο

Παρά την άρνησή του να καταθέσει στο βρετανικό κοινοβούλιο αυτοπροσώπως, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου, σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Reuters.

Για το θέμα έχει δώσει τελεσίγραφο δύο εβδομάδων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ζητά περισσότερες εξηγήσεις από την εταιρεία, σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο facebook.   


Στη σχετική ανάρτηση δίνονται αρκετά παραδείγματα των προσεχών τροποποιήσεων, όπως ένα ξεχωριστό μενού προκειμένου ο χρήστης να βρίσκει και να διαχειρίζεται το σύνολο των παραμέτρων εμπιστευτικότητας.

Άλλα εργαλεία θα βοηθούν τα μέλη της κοινότητας να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους αλλά και να διαγράφουν προσωπικά δεδομένα τους από το Facebook. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM