Το Playboy διαγράφει το λογαριασμό του στο Facebook

Το Playboy διαγράφει το λογαριασμό του στο Facebook Facebook Twitter
0

To Playboy εξέδωσε ένα δελτίο τύπου αργά το βράδυ της Τρίτης για να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το Facebook.

Η Playboy Enterprises απενεργοποίησε το λογαριασμό του Playboy που διαχειρίζεται άμεσα περίπου 25 εκατομμύρια οπαδούς, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Playboy γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία που συμμετέχει στην κλήση του κινήματος #DeleteFacebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το οποίο σηματοδοτήθηκε την Παρασκευή με την εντολή του Έλον Μασκ να αφαιρέσει τις σελίδες Tesla και SpaceX από το κοινωνικό δίκτυο του Ζούκερμπεργκ.

Παρόλο που το Playboy δεν κατέχει την τεράστια πολιτιστική επιρροή για την οποία κάποτε ήταν διάσημο, το εμπορικό του σήμα εξακολουθεί να κρατάει στην αγκαλιά του μια παλαιότερη γενιά ανθρώπων. Εκείνη, που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Facebook.

Xθες το βράδυ, ο επικεφαλής του δημιουργικού της εταιρείας, Κούπερ Χέφνερ, έγραψε σε tweet «Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο και οι εταιρικές πολιτικές του Facebook συνεχίζουν να αντικρούονται με τις αξίες μας. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τη φωνή μας στην πλατφόρμα, η οποία κατά την άποψή μας μας εξακολουθεί να είναι σεξουαλικά κατασταλτική». Λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Playboy Enterprises.

«Για αρκετά χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο για την Playboy να εκφράσει τις αξίες μας στο Facebook, λόγω του αυστηρού περιεχομένου και των κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής του. Ήμασταν αντιμέτωποι με τη μόνη εναλλακτική λύση που ήθελε να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις απόψεις του Facebook για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για την πλατφόρμα του», αναφέρει η δήλωση.

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με την υποτιθέμενη κακή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook έχουν σταθεροποιήσει την απόφασή μας να αναστείλουμε τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια οπαδοί που ασχολούνται με το Playboy μέσω των διαφόρων σελίδων μας στο Facebook και δεν θέλουμε να είμαστε συνεργοί και να τους εκθέσουμε στις αναφερθείσες πρακτικές», συνεχίζει η δήλωση. 

Κάπου εδώ, βέβαια, αξίζει να επισημάνουμε ότι το Playboy, η SpaceX και η Tesla συνεχίζουν να διατηρούν τους λογαριασμούς τους στο Instagram, το οποίο όχι μόνο ανήκει στο Facebook αλλά βασίζει και όλες τις λειτουργίες του στις πρακτικές της μητέρας εταιρείας. Γεγονός που όσοι θέλουν να χτυπήσουν το δίκτυο, φαίνεται να αγνοούν.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM