Τι παρουσίασε η Αpple στην εκπαιδευτική εκδήλωσή της στο Σικάγο

Τι παρουσίασε η Αpple στην εκπαιδευτική εκδήλωσή της στο Σικάγο Facebook Twitter
Ο Τιμ Κουκ ανοίγει την εκδήλωση "Let's Take a Field Trip" της Apple στο Σικάγο.
0

Η Apple φανέρωσε πριν λίγες ώρες ένα νέο «σχολικό» iPad στην εκδήλωσή με τίτλο "Let's Take a Field Trip" στο Lane Tech College Prep High School του Σικάγο. 

Οι φήμες για ένα νέο, φθηνότερο iPad που είχαν ακουστεί πρόσφατα επαληθεύτηκαν πριν λίγες ώρες στο Σικάγο, όπου η Apple παρουσίασε ένα ανανεωμένο iPad 9,7 ιντσών, το οποίο θα υποστηρίζει ένα καινούργιο Apple Pencil.

Το ενημερωμένο iPad θα είναι διαθέσιμο από σήμερα στα καταστήματα της Apple, σε ασήμι, διαστημικό γκρι και χρυσό φινίρισμα και θα περιλαμβάνει Touch ID, κάμερα HD FaceTime, 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οπίσθια κάμερα 8 megapixel, επιλογή LTE και το διάσημο A10 Fusion τσιπάκι της Apple.

Η Apple είχε χαμηλώσει την τιμή του iPad 9,7 ιντσών πέρυσι, με το βασικό μοντέλο να ξεκινάει από 329 δολάρια, αλλά σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα για τους φοιτητές και προσφέρει το νέο iPad στους μαθητές για 299 δολάρια και στους καταναλωτές για 329. Το προαιρετικό μολύβι της Apple θα κοστίζει 89 δολάρια για τους σπουδαστές και η κανονική τιμή του θα είναι 99 δολάρια για τους καταναλωτές. Αν και τα προγνωστικά που ήθελαν την τιμή του πιο κοντά στα 259 δολάρια δεν βγήκαν σωστά, τουλάχιστον η «εκπαιδευτική» τιμή του το καθιστά λίγο πιο προσιτό στους φοιτητές και τους δασκάλους.

Τι παρουσίασε η Αpple στην εκπαιδευτική εκδήλωσή της στο Σικάγο Facebook Twitter
Το νέο iPad υποστηρίζει το Apple Pencil και είναι ικανό για ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις.

Αυτό το νέο iPad θα είναι μια βασική προσθήκη στη σειρά της Apple, καθώς επιδιώκει να αντισταθεί στα Chromebook της Google. Τα iPads και τα MacBooks βασίλευαν στα κολλέγια πριν πέντε χρόνια, αλλά πλέον η Apple έχει γλιστρήσει πίσω από την Google και τη Microsoft. Αυτή τη στιγμή στα σχολεία των ΗΠΑ τα Chromebook κυριαρχούν στις αίθουσες διδασκαλίας κατέχοντας ένα ποσοστό 60% επί όλων των αποστολών στις ΗΠΑ.

Ο Τιμ Κουκ πήρε πρώτος τη σκηνή της παρουσίασης και ξεκίνησε τις ανακοινώσεις του με ένα νεύμα στις πορείες των σπουδαστών της προηγούμενης εβδομάδας που έγιναν για την υποστήριξη του ελέγχου των όπλων. Επίσης, εξήρε το Lane Tech College για την απόκτηση περισσότερων διδακτορικών διατριβών από οποιοδήποτε κολλέγιο στη χώρα και τόνισε τις προσπάθειες και τις εργασίες του πάνω στον προγραμματισμό και τη ρομποτική.

Λίγο αργότερα, ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος της Apple στο μάρκετινγκ προϊόντων, αποκάλυψε ότι υπάρχουν 200.000 εφαρμογές που σχεδιάζονται για την εκπαίδευση και ότι το πιο δημοφιλές iPad της Apple είναι το μοντέλο των 9,7 ιντσών. Η Apple προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα στατιστικά στοιχεία με το νέο iPad που υποστηρίζει το Apple Pencil.

Τι παρουσίασε η Αpple στην εκπαιδευτική εκδήλωσή της στο Σικάγο Facebook Twitter
Το iPad έχει σχεδιαστεί για ισχυρές εφαρμογές αυξημένης πραγματικότητας, με μεγάλη οθόνη Retina, ισχυρό τσιπ, βελτιωμένες κάμερες και προηγμένους αισθητήρες.

Το Pencil stylus παρουσιάστηκε αρχικά πριν από δύο χρόνια περίπου, μπορούσε όμως να δουλέψει μόνο πάνω στο πιο ακριβό μοντέλο, το iPad Pro. Το Apple Pencil θα εξακολουθεί να πωλείται ξεχωριστά με το νέο iPad, αλλά τώρα θα λειτουργεί και σε αυτό το φθηνότερο μοντέλο.

Μια νέα προσθήκη στις εκπαιδευτικές εφαρμογές του iPad είναι και το Smart Annotation (Έξυπνος Σχολιασμός), ο οποίος θα επιτρέπει στους καθηγητές να σημειώνουν ή να επισημαίνουν τις αναφορές τους απευθείας στο Pages. Η εταιρεία υποσχέθηκε νέες εκδόσεις των εφαρμογών iWork όπως το Pages, το Numbers και το Keynote που θα υποστηρίζουν το νέο μολύβι της Apple. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν Macs για τη δημιουργία ψηφιακών βιβλίων για τις αίθουσες διδασκαλίας τους και η Apple ετοιμάζει ήδη έναν δημιουργό βιβλίων μέσα από την εφαρμογή Pages.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM