Η Google θέλει πιστοποιημένες Android συσκευές για καλύτερο έλεγχο

Η Google θέλει πιστοποιημένες Android συσκευές για καλύτερο έλεγχο Facebook Twitter
0

Για να βεβαιωθούν ότι είναι νόμιμες και σωστές, οι κατασκευαστές συσκευών Android θα πρέπει πλέον να περνούν μέσα από δύο τεστ συμβατότητας της Google.

Πολλοί χρήστες έχουν δημοσιεύσει αναρτήσεις ότι έλαβαν ειδοποιήσεις που τους ενημερώνουν ότι η πρόσβαση τους στις υπηρεσίες της Google έχει σταματήσει επειδή η συσκευή τους ή το λογισμικό στη συσκευή τους δεν έχει πιστοποιηθεί.

Πράγματι, για να διασφαλιστεί ένα επίπεδο συνέπειας μεταξύ όλων των συσκευών Android, η Google αξιοποίησε με έξυπνο τρόπο τη σουίτα δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών της Google, προκειμένου να δώσει εντολή στους κατασκευαστές συσκευών να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων βάσει του Εγγράφου Ορισμού Συμβατότητας (Compatibility Definition Document - CDD).

Ένας κατασκευαστής Android συσκευών πρέπει να ακολουθήσει πρώτα το CDD για να περάσει τη Δοκιμή Συμβατότητας (Compatibility Test Suite - CTS) έτσι ώστε να του επιτραπεί να προφορτώσει τις συσκευές του με εφαρμογές και υπηρεσίες της Google.

Αφού περάσουν αυτές τις δοκιμές και καταβάλλουν το τέλος αδείας για τη χρήση των υπηρεσιών της Google, θα επιτρέπεται στους κατασκευαστές να προφορτώσουν την πλήρη σειρά εφαρμογών της Google στις συσκευές τους.

Ορισμένες εταιρείες έχουν ιστορία στο να προσπερνούν αυτές τις διαδικασίες, επιλέγοντας αντ 'αυτού να στέλνουν τις συσκευές τους με εκθεσιακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, όπως το Amazon. Με μια τέτοια συσκευή, οι καταναλωτές μπορούσαν συχνά να τρέξουν παράλληλα τις υπηρεσίες της Google, οι οποίες λειτουργούσαν άψογα. Ωστόσο, αυτή η τακτική φτάνει μάλλον στο τέλος της, καθώς η Google επιδιώκει να μπλοκάρει την πρόσβαση μη πιστοποιημένων Android συσκευών στις στις υπηρεσίες της.

Η αλλαγή επηρεάζει τους χρήστες που τρέχουν κάποιο Android custom ROM και οποιαδήποτε συσκευή δεν έχει περάσει από τη διαδικασία πιστοποίησης της Google.

Φυσικά όλοι οι χρήστες τέτοιων συσκευών μπορούν να τις εγγράψουν με μη αυτόματο τρόπο για να αποκτήσουν την πιστοποίηση και η συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται να είναι η μόνη επιλογή για τους χρήστες των custom ROMS.

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε μια τέτοια συσκευή με εφαρμογές Google και αρχίζετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις περιορισμένης πρόσβασης; Βασικά να βρείτε το Android ID της συσκευής σας (θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Android ID αλλάζει με την εγκατάσταση κάθε νέου ROM) και να το καταχωρήσετε σε ειδική σελίδα της Google.

Μπορείτε να ανακαλύψετε το Android ID σας, κατεβάζοντας μια εφαρμογή σαν την Device ID ή την AIDA64. Εάν δεν μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές από το Google Play, δοκιμάστε από το APKMirror. Μόλις βρείτε το Android ID, ανοίξτε την ειδική σελίδα της Google (εδώ) για την μη αυτόματη καταχώρηση της συσκευής σας. Θα πρέπει να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό της Google για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να θυμάστε ότι το σύστημα περιορίζει τις εγγραφές σε 100 συσκευές ανά χρήστη.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM