Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Spotify δοκιμάζει τη φωνητική αναζήτηση στην υπηρεσία του

Το Spotify δοκιμάζει τη φωνητική αναζήτηση στην υπηρεσία του Facebook Twitter
0

Τώρα το Spotify σας ακούει - αντί για το αντίστροφο.

Το Spotify δ οκιμάζει εκτενώς αυτή την περίοδο ένα νέο χαρακτηριστικό, αρχικά σε έναν μικρό αριθμό χρηστών, μια νέα λειτουργία φωνητικής διασύνδεσης και σύντομα θα διαθέτει ένα νέο interface φωνητικής αναζήτησης που θα σας επιτρέπει να εκτελείτε φωνητικές αναζητήσεις ώστε να ψάχνετε μέσα στα εκατομμύρια των μουσικών αρχείων της αβυσσαλέας δισκοθήκης του.

Μελλοντικά, αυτή η νέα προσθήκη θα σας επιτρέπει να ανοίγετε την εφαρμογή της υπηρεσίας Spotify, να πατάτε απλώς το κουμπί για την ενεργοποίηση του μικροφώνου και θα σας προτρέπει να εκτελείτε φωνητικές εντολές για να βρείτε τα αγαπημένα τραγούδια της εβδομάδας σας, την λίστα με τραγούδια για το γυμναστήριο, την λίστα με τραγούδια για να μαγειρεύετε ή την λίστα με εξωτική ποπ από όλα τα σημεία του κόσμου που θα ζητάτε από την υπηρεσία, αποκλειστικά για εσάς.

Ο φωνητικός έλεγχος θα μπορούσε να κάνει το Spotify πιο εύκολο στη χρήση του ενώ βρίσκεστε εν κινήσει χρησιμοποιώντας ακουστικά μικροφώνου ή στο σπίτι εάν δεν κρατάτε το κινητό σας.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους χρήστες που έχουν παραλύσει από τις άπειρες επιλογές που θέτει το κουτί αναζήτησης του Spotify, αφήνοντάς τους απλά να σκεφτούν ένα είδος ή κάποια άλλη κατηγορία τραγουδιών.

Απ' ότι φαίνεται όμως, το Spotify θα μπορούσε ενδεχομένως να αναπτύξει τη δική του φωνητική διασύνδεση για έξυπνα ηχεία, ενσωματώνοντας το σε ένα που υποτίθεται ότι ετοιμάζει αυτόν τον καιρό. Αυτό θα το απαλλάξει από το να εξαρτάται από τη Siri της Apple για το HomePod, τον Google Assistant για τα Home ηχεία της Google ή την Alexa για τα Echo της Amazon - τα οποία, όλα συνοδεύουν υπηρεσίες streaming μουσικής που ανταγωνίζονται με το Spotify.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Apple επέλεξε να σχεδιάσει το ηχείο HomePod ώστε να παίζει μόνο τραγούδια και μουσική από το Apple Music, κόβοντας το Spotify. Επίσης, η υπηρεσία Siri δεν επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν φωνητικές εντολές μέσα σε εφαρμογές τρίτων, οπότε μπορείτε να ζητήσετε από το iPhone σας να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι στο Apple Music, αλλά όχι το Spotify.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αλματώδης ανάπτυξη της Spotify ήταν ο βασικός λόγος που ανάγκασε ακόμη και τη διστακτική Apple να μπει στο παιχνίδι. Το Apple Music που λανσαρίστηκε το 2015 είναι σήμερα ο ισχυρότερος από τους ανταγωνιστές του Spotify, αλλά με μόλις με 36 εκατ. συνδρομητές.

 
Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM