ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν το Call Me By Your Name συναντά την τέχνη του Κλωντ Μονέ

Όταν το Call Me By Your Name συναντά την τέχνη του Κλωντ Μονέ Facebook Twitter
0

Το φιλμ «Call Me By Your Name» (Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου) είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του, με εκπληκτική κινηματογραφική απεικόνιση της ιταλικής υπαίθρου, μαγευτικό soundtrack και φυσικά την απίστευτη ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών Τιμοτέ Σαλαμέ και Άρμι Χάμερ.

Όσοι έχουν δει το φιλμ θυμούνται τη σκηνή όπου ο Elio και ο Oliver κάθονται στο λόφο, στον οποίο ζωγράφιζε ο Κλωντ Μονέ και ανταλλάσσουν το πρώτο τους φιλί.

 

Αντλώντας έμπνευση από τη σκηνή αυτή, ένας λογαριασμός στο Instagram συνδυάζει την τέχνη του ζωγράφου με σκηνές από το φιλμ και δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες.

Δημιουργός του πρότζεκτ είναι η Mika Labrague η οποία το έχει ονομάσει "Call Me By Monet".

Η 22χρονος δημιουργός αποφάσισε ότι θέλησε να βάλει τις σκηνές από την ταινία σε κάποια από τα αριστουργήματα του 19ου αιώνα που φιλοτέχνησε ο γάλλος ιμπρεσιονιστής.

Όπως είπε στο WIRED, βλέποντας ότι πολλές από τις σκηνές και το "πνεύμα της ιστορίας" ταιριάζουν απρόσκοπτα στις δημιουργίες του Μονέ, αποφάσισε να πειραματιστεί.

Το αποτέλσμα είναι σίγουρα πρωτότυπο και αν είστε φαν της ταινίας αυτός ο λογαριασμός είναι αξιόλογος για follow.

Τech & Science
0

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM