Νέα τεχνολογία σταματάει το αυτοκίνητο όταν κουράζεται ο οδηγός

Νέα τεχνολογία σταματάει το αυτοκίνητο όταν κουράζεται ο οδηγός Facebook Twitter
0

Η βρετανική εταιρεία Plessey ανέπτυξε μία καινούργια μέθοδο για τη δραστική μείωση αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, τα οποία προκαλούνται από κούραση των οδηγών. Η έξυπνη τεχνολογία σβήνει τη μηχανή του αυτοκινήτου στην περίπτωση που οι ανιχνευτές καταλάβουν ότι το άτομο που βρίσκεται στο τιμόνι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του redferret το σύστημα λειτουργεί μέσω έξι ειδικών αισθητήρων που τοποθετούνται στο κάθισμα του οδηγού για να μετρούνται οι σφυγμοί του. Οι αισθητήρες καταλαβαίνουν τη σταθερότητα των σφυγμών και σε περίπτωση που ο οδηγός είναι εξαντλημένος εκπέμπει μία σειρά προειδοποιήσεων που στην περίπτωση που δεν επαναφέρουν το νυσταγμένο άτομο, τότε σβήνει σταδιακά η μηχανή του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και τώρα ψάχνει κατασκευάστριες εταιρείες που ενδεχομένως θέλουν να ενσωματώσουν το σύστημα για περισσότερη ασφάλεια στο δρόμο και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM