Η Google δίνει δωρεάν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης

Η Google δίνει δωρεάν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης Facebook Twitter
0

H Google ξεκινά μια νέα ιστοσελίδα που όχι μόνο ενημερώνει το κοινό για την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση, αλλά μπορεί να εκπαιδεύσει και όποιον ενδιαφέρεται να εξελιχθεί στα δύο πιο υποσχόμενα πεδία της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι δύο από τα μεγαλύτερα θέματα στον τεχνολογικό κόσμο αυτή τη στιγμή και η Google επιδιώκει να κάνει τα πεδία αυτά πιο προσιτά σε περισσότερους ανθρώπους με μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζει Learn with Google AI.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Learn with Google AI είχε στηθεί αρχικά για τους υπαλλήλους της Google, αλλά τώρα ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Πρόκειται για έναν κόμβο όπου το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για διάφορα concepts, να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να εφαρμόσει την τεχνολογία της μηχανικής μάθησης για επίλυση πραγματικών καθημερινών προβλημάτων, με αποκορύφωμα το δωρεάν μάθημα Machine Learning Crash Course (MLCC) διάρκειας 15 ωρών, το οποίο απευθύνεται σε όλους, από αρχάριους μέχρι καλούς γνώστες της τεχνολογίας.

Το μάθημα, βασισμένο σε σε ένα εσωτερικό πρόγραμμα της Google είναι μια πρακτική εισαγωγή στις βασικές αρχές της AI και της μηχανικής μάθησης, με ήδη εγγεγραμμένους 18.000 υπαλλήλους.

Το γεγονός ότι η Google καθιστά το MLCC διαθέσιμο σε όλους (μέσω ενός νέου ιστότοπου ο οποίος παρέχει ασκήσεις, διαδραστικές οπτικοποιήσεις και εκπαιδευτικά βίντεο που θα βοηθήσουν την κατανόηση της έννοιας της μηχανικής μάθησης) δείχνει ότι η παρουσία της νέα επιστήμης θα είναι όλο και πιο έντονη στο μέλλον του τεχνολογικού κόσμου.

Όχι μόνο η Google, αλλά σχεδόν όλοι, αυτή τη στιγμή δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα δύο πεδία. Απλά, με αυτήν την κίνησή της η Google τονίζει ότι πρόκειται για πεδία που μπορεί να τα παρακολουθήσει και να τα καταλάβει ο καθένας, αρκεί να γνωρίζει λίγη άλγεβρα και προγραμματισμό, σε πολύ βασικό επίπεδο.

Αποτελεί, ωστόσο, το πρώτο από τα δωρεάν μαθήματα που σκοπεύει να ενσωματώσει στην ιστοσελίδα «Μάθε με το Google AI» και απ' ότι φαίνεται σύντομα θα δούμε περισσότερα παρόμοια προγράμματα που θα μας φέρνουν πιο κοντά την λογική των μηχανών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε εδώ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ