Το Twitter ξεκίνησε πόλεμο εναντίον των bots

Το Twitter ξεκίνησε πόλεμο εναντίον των bots Facebook Twitter
0

Πρόγραμμα εκκαθάρισης κακόβουλων και προπαγανδιστικών λογαριασμών από αυτόνομα προγράμματα λογισμικού (bots) που προσποιούνται τους χρήστες και χειραγωγούν το δημόσιο διάλογο ξεκίνησε το Twitter.

Το Twitter έχει ξεκινήσει από χθες πόλεμο με τα bots, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε στο API του, οι οποίες θα μειώσουν σημαντικά τις επιπτώσεις των υπηρεσιών που επιτρέπουν την κοινή χρήση συνδέσμων και περιεχομένου από άλλους λογαριασμούς, δηλαδή το λογισμικό που μπορεί να ενεργοποιήσει τα bots του Twitter.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα μπει ένα τέλος σε υπηρεσίες που επιτρέπουν σε άλλους να ελέγχουν μεγάλο αριθμό λογαριασμών, να τιτλοφορούν με παρτίδες, να ακολουθούν τους χρήστες, να κάνουν μαζικά retweets ή να κάνουν likes σε tweets. Το Twitter θα συνεχίσει να επιτρέπει τη δημοσίευση περιεχομένου σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας λογισμικό, για παράδειγμα ειδοποιήσεις καιρού ή ειδήσεις σεισμών, ενημερώσεις ροών RSS, αλλά πλέον όλα θα περιορίζονται μέσα από έναν ενιαίο και επίσημο λογαριασμό.

 

Εξ αιτίας αυτών των αλλαγών, Ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι έχασαν followers και ότι το Twitter κάνει διακρίσεις εναντίον των συντηρητικών πολιτικών απόψεων. 'Αλλοι πάλι τους κορόϊδεψαν και αρνήθηκαν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί χρήστες, ιδίως δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων, που θεωρούν πως πέφτουν θύμα της «εκστρατείας», ξεσηκώθηκαν ότι γίνεται κυνήγι μαγισσών εναντίον τους.

Τα hashtags #TwitterLockout και #TwitterPurge έγιναν δημοφιλή, καθώς δεκάδες χρήστες ανέφεραν ότι μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί τους, μέχρι να τους επαληθεύσουν και να τους ξεκλειδώσουν με έναν αριθμό τηλεφώνου για να αποδείξουν ότι δεν ήταν bots.

Το κοινωνικό δίκτυο έκανε επίσης γνωστό ότι πλέον δεν θα επιτρέπει να αναρτώνται, ούτε από ανθρώπους χρήστες ούτε από bots, πανομοιότυπα μηνύματα από πολλαπλούς λογαριασμούς του, μία τακτική που θεωρείται ότι χρησιμοποιούν ρώσοι πράκτορες για να δημιουργούν στοχευμένα μηνύματα (tweets), τα οποία εξαπλώνονται σαν ιός στο διαδίκτυο (γίνονται δηλαδή viral).

Στόχος αυτών των αλλαγών, σύμφωνα με το Twitter, είναι να υπάρξει «ποιότητα στη διάχυση των πληροφοριών» και περιορισμός «της κακόβουλης δραστηριότητας που στοχεύει σε κρίσιμες συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Twitter, όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο». 

Οι προγραμματιστές πλέον απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε σύστημα που δημοσιεύει ταυτόχρονα «ταυτόσημα ή ουσιαστικά παρόμοια» tweets από πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα ενώ το κοινωνικό δίκτυο δίνει περιθώριο στους χρήστες έως τις 23 Μαρτίου, για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς μετά θα διαγράφει όποιον λογαριασμό δεν συνεχίζει να «κάνει του κεφαλιού του».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM