Instagram: Δοκιμάζει το μοίρασμα από posts φίλων στις Ιστορίες σας

Instagram: Δοκιμάζει το μοίρασμα από posts φίλων στις Ιστορίες σας Facebook Twitter
0

Το Instagram δοκιμάζει μια επιλογή που επιτρέπει το μοίρασμα του post κάποιου άλλου στις δικές σας Ιστορίες, το λεγόμενο "Regramming".

To "Regramming", το μοίρασμα δηλαδή της φωτογραφίας κάποιου άλλου στο δικό μας προφίλ, μπορεί να γίνει εύκολα στο Instagram, αλλά μόνο μέσω μιας τρίτης εφαρμογής. Πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο τρόπο μοιράσματος, αλλά μέχρι σήμερα το μεγάλο φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο δεν επέτρεπε την διαχείριση ξένου περιεχομένου από τα προσωπικά προφίλ των χρηστών. Έκτός των εφαρμογών που βοηθούν το regramming πολλοί χρήστες του Instagram χρησιμοποιούσαν την μέθοδο του screenshot, όπου μετά μπορούσαν να προσθέσουν σχόλια, memes, αυτοκόλλητα και άλλα, για να παίξουν και να κάνουν share με έναν ιδιότυπο τρόπο.

Σύντομα, μια νέα λειτουργία θα προστεθεί στις νέες ενημερώσεις της εφαρμογής, η οποία θα εμφανίζεται ως "Προσθήκη Ανάρτησης στην Ιστορία σας" όταν πατάτε το share κάτω από μια ανάρτηση. Αν δεν θέλετε να μοιράζονται οι δημόσιες αναρτήσεις σας με αυτό τον τρόπο, υπάρχει η δυνατότητα να τις αλλάξετε μέσα από τις ρυθμίσεις απορρήτου. Ακόμη κι αν ο λογαριασμός σας δεν έχει τη δυνατότητα να αναδημοσιεύσει αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει να να βλέπετε την επιλογή "Επιτρέπεται η Αναδημοσίευση Ιστοριών" εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Ιστορικού.

Θα πρέπει να σημειώσοουμε πως το share θα γίνεται μόνο στις Ιστορίες και όχι στο βασικό προφίλ σας. Ίσως έτσι το Instagram θέλει να διατηρήσει καθαρή την λειτουργία που το έκανε τόσο διάσημο, να μην αφήσει δηλαδή να χαθεί το προσωπικό στοιχείο του κάθε λογαριασμού, στο οποίο τον έλεγχο του περιεχομένου έχει μόνο ο χρήστης.

Είναι γνωστό ότι οι Ιστορίες μετά από 24 ώρες χάνονται. Αλλά έστω και σε τόσο περιοριστικό ρόλο, το εσωτερικό regramming μέσα από την εφαρμογή έρχεται ως μία ακόμη αναβάθμιση που κάνει το Instagram στις Ιστορίες. Και, πρόκειται για μια μεγάλη επιθυμία των χρηστών του εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν μια δημοσίευση προστίθεται στην ιστορία σας, θα έχετε στη συνέχεια επιλογές για το πώς θέλετε να εμφανίζεται. Θα μπορείτε να της αλλάξετε το μέγεθος, να την περιστρέψετε, να την μετακινήσετε και θα υπάρχουν δύο επιλογές για το πώς θα φαίνεται: μια που θα μοιάζει περισσότερο με την ιδέα του αρχικού χρήστη (όπου θα φαίνεται και το όνομά του) και μια που θα μοιάζει με μια παραδοσιακή ανάρτηση του Instagram.

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM