Σύντομα θα έχουμε mobile Internet σε όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις

Σύντομα θα έχουμε mobile Internet σε όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις Facebook Twitter
0

Το πρώτο του είδους του, παγκοσμίως, το Ευρωπαϊκό Αεροπορικό Δίκτυο (European Aviation Network) συνδυάζει δορυφορική κάλυψη υψηλής χωρητικότητας με ένα συμπληρωματικό δίκτυο εδάφους 4G LTE για την παροχή Internet υψηλών ταχυτήτων σε όλα τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tην ολοκλήρωση του European Aviation Network (ΕΑΝ), του πρώτου δικτύου που θα παρέχει ευρυζωνικό Internet σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, o βρετανικός δορυφορικός φορέας Inmarsat και η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση έξυπνων συσκευών στα αεροπλάνα, για εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη.

Σχεδιασμένο ειδικά για διαδρομές πτήσεων υψηλής κίνησης αλλά και τους πολυσύχναστους κόμβους αεροδρομίων, το δίκτυο θα παρέχει χωρητικότητα άνω των 50Gbps, εξασφαλίζοντας μια αξιόπιστη ευρυζωνική υπηρεσία σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζοντας συνεχείς ροές και άλλες υπηρεσίες που απαιτούν υψηλό bandwidth.

Με την πρόβλεψη για διπλασιασμό της ευρωπαϊκής εναέριας κυκλοφορίας κατά την επόμενη δεκαετία, το EAN έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αυξήσει τις ικανότητές του ανάλογα με την επιτάχυνση της ζήτησης. Αρχικά συνδυάζοντας τον δορυφόρο S-band της Inmarsat με περίπου 300 πύργους εδάφους της Deutsche Telekom, το σχέδιο είναι εύκολο και οικονομικά αποδοτικό. Το εύρος ζώνης πολλαπλασιάζεται γρήγορα αυξάνοντας τον αριθμό και την πυκνότητα των πύργων.

Η ολοκλήρωση του δικτύου των σταθμών βάσης ακολούθησε την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου της Ιnmarsat το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος έκτοτε έχει δοκιμαστεί εκτενώς και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι υπηρεσίες του νέου δικτύου δοκιμάστηκαν σε αρκετές πτήσεις επιβεβαιώνοντας ότι η πραγματική του απόδοση ανταποκρίνεται στο σχεδιαστικό στόχο, επιτυγχάνοντας ασύγκριτα χαμηλή χρονική καθυστέρηση, μικρότερη από 100 ms.

O όμιλος International Airlines Group (AIG), στον οποίον υπάγονται εταιρείες όπως η British Airways και η Iberia, είναι ο πιλοτικός πελάτης της νέας υπηρεσίας και έχει ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού του ΕΑΝ σε αεροσκάφη.

Η εμπορική διάθεση του ΕΑΝ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα και το μέλλον της ευρωπαϊκής αεροπορικής αγοράς.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM