Απεργία την Πρωτομαγιά

Spotify: Μπορεί πλέον να δημιουργεί προσαρμοσμένα playlists μόνο για εσάς

Spotify: Μπορεί πλέον να δημιουργεί προσαρμοσμένα playlists μόνο για εσάς Facebook Twitter
0

To Nelson είναι ένα νέο, εύχρηστο και πολύ διασκεδαστικό εργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τόνους νέας μουσικής στο Spotify, και να φτιάξει άπειρες λίστες αλλάζοντας μόνο μερικές παραμέτρους. 

Ένας μηχανικός του Spotify προσκαλεί τους χρήστες να δοκιμάσουν ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής. Ονομάζεται Nelson και φιλοξενείται στην φιλική κοινότητα Glitch, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την εφαρμογή των ονείρων σας. Το Nelson σας επιτρέπει να επιλέξετε διάφορα είδη μουσικής, και να αλλάξετε διάφορες παραμέτρους για να δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής των ονείρων σας. Και ενώ μπορεί να μην είναι τέλειο, είναι σίγουρα ένα πολύ διασκεδαστικό εργαλείο.

Το Spotify φημίζεται για την ικανότητά του να δημιουργεί εξατομικευμένα playlist για κάθε μεμονωμένο χρήστη. Αυτό το κάνει αναλύοντας τα προηγούμενα τραγούδια ή κομμάτια που έχετε ήδη ακούσει και συστήνοντας νέα τραγούδια παρόμοιας φύσης. Και είναι αρκετά συγκλονιστικό να βλέπει κανείς πόσο καλά τον γνωρίζει το Spotify μετά από τόσα χρόνια ακρόασης.

Το Nelson αποκαλύφθηκε σε ένα tweet από την μηχανικό λογισμικού Arielle Vaniderstine. Πρόκειται για ένα περισσότερο προσωπικό έργο που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με διάφορες παραμέτρους για τη δημιουργία προσαρμοσμένων λιστών αναπαραγωγής. Κατ 'αρχάς, επιλέγετε διάφορα είδη, και στη συνέχεια παίζετε με τις παραμέτρους για να δημιουργήσετε το τέλειο playlist.

Οι παράμετροι κυμαίνονται από τα προφανή (δημοτικότητα ή πόσο ρυθμικά είναι) έως πιο ιδιότυπα κριτήρια (ενέργεια ή πόσο μπορείτε να τα χορέψετε) μέχρι και τα ιδιαίτερα (σθένος ή πόσο πολύ μιλάνε). Ευτυχώς, το Spotify εξηγεί σε τι αναφέρεται κάθε ένα από αυτά τα ηχητικά χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο blog των προγραμματιστών του.

Καθώς παίζετε με τις παραμέτρους, το Nelson θα προσαρμόσει ανάλογα τη λίστα αναπαραγωγής. Και αν είστε χρήστης του Spotify Premium, μπορείτε στη συνέχεια να αναπαράγετε τη λίστα στο Spotify ή στο web browser σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον Nelson για να δημιουργήσετε ατελείωτες λίστες αναπαραγωγής γεμάτες μουσική.

Το Nelson είναι ένα φανταστικό εργαλείο που χρησιμοποιεί το απίστευτο ποσό των δεδομένων που συλλέγει το Spotify για κάθε τραγούδι στην υπηρεσία. Έτσι, αν υπάρχουν μερικοί αληθινά διαχρονικοί τρόποι να ανακαλύψετε νέα μουσική, αυτός είναι ένας από τα λίγους που είναι δυνατοί μόνο στην εποχή της μουσικής ροής, και που είμαστε αρκετά τυχεροί να τον ζήσουμε.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM