ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τέλος εποχής για το iPhone X;

Τέλος εποχής για το iPhone X; Facebook Twitter
0

Nέες ερμηνείες και αποκαλύψεις από το AppleInsider και το Forbes αναφέρουν τον διάσημο αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo της KGI Securities, ο οποίος σε σημείωμα προς τους επενδυτές της εταιρείας του αναφέρει ότι οι απογοητευτικές πωλήσεις του iPhone X είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν την Apple στην ακύρωση του μοντέλου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το πιο πρωτοποριακό μοντέλο κινητού τηλεφώνου που έχει λανσάρει η Apple τα τελευταία χρόνια, όμως νέες διαρροές αποκαλύπτουν πως ο τεχνολογικός γίγαντας θα σταματήσει την παραγωγή του iPhone X, λόγω αδύναμης ζήτησης, ειδικά στην Κίνα, εξαιτίας της εγκοπής που φέρει και του μεγέθους της οθόνης του.

Όπως αναφέρει το έμπειρο AppleInsider, o γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo τονίζει ότι οι κινέζοι οπαδοί της μάρκας πιστεύουν πώς στη χρήση του το iPhone X έχει μικρότερη επιφάνεια οθόνης από το iPhone 8 Plus και πως η επετειακή συσκευή της Apple σημειώνει μια σημαντική μείωση πωλήσεων. Έτσι, προβλέπει πως η Apple είναι πολύ πιθανό να κρατήσει ζωντανή την παραγωγή του iPhone X μέχρι το καλοκαίρι, αφού το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα, αντικαθιστώντας πλήρως το iPhone X που θα σταματήσει να κατασκευάζεται από την εταιρεία.

Εάν το φθινόπωρο η Apple δώσει στην αγορά 3 νέα iPhones και το iPhone X περάσει σε «end of life» στάτους από την εταιρεία θα είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν θα διατηρήσει στην αγορά ένα μοντέλο της προηγούμενης χρονιάς, μετά το iPhone 5C το 2014.

Φυσικά, εννοείται ότι οι τεχνολογίες του iPhone X θα μεταπηδήσουν στα νεότερα μοντέλα ενώ ένα iPhone X Plus θα κάνει και την εμφάνιση του μιας και αποτελεί την ύστατη επιθυμία πολλών χρηστών από την Apple.

Bέβαια, οι «προφητείες» του αναλυτή Kuo δεν περιγράφουν μόνο ένα σκοτεινό μέλλον για την Apple. Ακόμη και εάν οι πωλήσεις του iPhone X δεν είναι εκείνες που ανέμενε η εταιρεία, ο αναλυτής αναφέρει ότι η Apple θα καταφέρει να καταγράψει μια μικρή ανάπτυξη της τάξεως του 5% το πρώτο εξάμηνο του 2018. Και αυτό θα οφείλεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι διέθεσε τρία, και όχι μόνο ένα, μοντέλα στην αγορά για πρώτη φορά. Επιπλέον, πιστεύει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα είναι πιο κερδοφόρο καθώς τo επετειακό μοντέλο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο αδερφάκι του, αλλά και με την εμφάνιση ενός νέου οικονομικού μοντέλου 6,1 ιντσών κόστους 650-700 δολαρίων.

Κι ενώ όλοι αναμένουν πώς η έκθεση του Kuo είναι πολύ πιθανόν ότι θα θεωρηθεί αρνητική για την Apple, το Forbes  επισημαίνει και υποστηρίζει ότι οι αναμενόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης του 5% που προβλέπει ο αναλυτής είναι ευοίωνα νέα, σε μια εποχή που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι χρήστες θέλουν να κρατούν τα κινητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM