Google: Αφαιρεί ψεύτικες Bitcoin Wallet εφαρμογές από το κατάστημά της

Google: Αφαιρεί ψεύτικες Bitcoin Wallet εφαρμογές από το κατάστημά της Facebook Twitter
0

Η Google κινήθηκε γρήγορα για να αφαιρέσει τρεις ψεύτικες Bitcoin Wallet εφαρμογές από το Google Play, μετά από ανακάλυψη της εταιρείας ασφαλείας κινητής τηλεφωνίας, Lookout.

Σύμφωνα με την Lookout οι εφαρμογές δημιουργήθηκαν για να εξαπατήσουν τις συναλλαγές μέσω του κρυπτονομίσματος και συγκεκριμένα τους πωλητές, καθώς η διεύθυνση που έδιναν στους υποψήφιους αγοραστές ήταν εκείνη των hackers και όχι κάποιου νόμιμου πωλητή. Μετά από έρευνα της εταιρείας αποδείχθηκε ότι οι εφαρμογές εγκαταστάθηκαν συνολικά σε πάνω από 20.000 διαφορετικούς χρήστες.

Οι εφαρμογές ονομάζονταν «Bitcoin mining», «Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint» και «Fast Bitcoin Wallet». Κάθε μία από αυτές υπήρχε στο Google Play Store για αρκετούς μήνες πριν τις αφαιρέσει η Google. Το Fast Bitcoin Wallet app ήταν διαθέσιμο στο Google Play Store από τον περασμένο Ιούνιο και «κατέβηκε» για εγκατάσταση πάνω από 5.000 φορές ενώ το Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint, ήταν μάλλον, πιο δημοφιλές, αφού εγκαταστάθηκε σε πάνω από 10.000 συσκευές.

Παρά την αστάθεια του διάσημου κρυπτονομίσματος, η Lookout τονίζει ότι όλο και περισσότεροι εγκληματίες θα βρίσκουν τρόπους για να εκμεταλλεύονται το αυξημένο ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρά τις διακυμάνσεις και τις βουτιές του Bitcoin, η αγορά της κρυπτο-οικονομίας δείχνει ότι θα μας απασχολήσει περισσότερο μέσα στον νέο χρόνο, αποδεικνύοντας έτσι ότι όλο και περισσότεροι δείχνουν ενδιαφέρον όχι μόνο στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων αλλά και στην αναζήτηση ασφαλέστερων cryptowallets για να τα αποθηκεύουν. Ωστόσο οι ερευνητές ασφαλείας, τονίζουν να μην χρησιμοποιούμε third-party stores αφού εκεί εύκολα μπορεί να βρεθούν αρκετές κακόβουλες εφαρμογές, όπως οι τρεις που αφαίρεσε πρόσφατα το Google, και είχαν σκοπό να εξαπατήσουν τους νέους και αδαείς στο άγνωστο τοπίο της ψηφιακής οικονομίας.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM