Οργή για διάσημο YouTuber που ανέβασε βίντεο με σορό αυτόχειρα στο «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία

Οργή για διάσημο YouTuber που ανέβασε βίντεο με σορό αυτόχειρα στο «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Στόχος σφοδρής κριτικής και οργισμένων σχολίων έγινε ένας Αμερικανός YouTuber αφότου ανέβασε στον λογαριασμό του βίντεο όπου απεικονίζεται η σορός ενός ανθρώπου, πιθανότατα αυτόχειρα, στην Ιαπωνία.

Το βίντεο δείχνει τον Logan Paul και τους φίλους του ενώ εξερευνούν το Aokigahara, το γνωστό «Δάσος των Αυτοκτονιών» στους πρόποδες του όρους Φούτζι, ένα μέρος όπου σημειώνονται δεκάδες αυτοκτονίες κάθε χρόνο.

Την ώρα που προσπαθούν να εξερευνήσουν το δάσος, ο Paul μαζί με τους φίλους του πέφτουν επάνω στη σορό ενός ανθρώπου και φαίνονται αρχικά να σοκάρονται αλλά παράλληλα κάνουν και ορισμένα αστεία.

Η σορός καταγράφεται από διάφορες γωνίες ενώ μόνο το πρόσωπό του άγνωστου άντρα καλύπτεται από ειδικό εφέ.

Μέλος της ομάδας ακούγεται να λέει στην κάμερα ότι δεν νιώθει καλά, με τον Paul να τον ρωτά, «τι, δεν έχεις βρεθεί ποτέ δίπλα σε ένα πτώμα; και μετά να γελάει.

Το βίντεο αναρτήθηκε την Κυριακή και είχε εκατομμύρια προβολές πριν κατέβει οριστικά μετά τις αντιδράσεις. Ορισμένοι χρήστες το χαρακτήρισαν «αηδιαστικό» και «ασεβές».

O Αμερικανός YouTuber, ο οποίος έχει περισσότερους από 15 εκατ. συνδρομητές, έσπευσε ν' απολογηθεί μέσω Twitter, ισχυριζόμενος ότι «παρασύρθηκε από το σοκ και τον φόβο», ενώ υποστήριξε ότι δεν το έκανε για τα views.

Μέχρι τη Δευτέρα, το όνομα του Logan Paul ήταν μεταξύ των trending topics στο Τwitter. Kαι παρότι ορισμένοι χρήστες τον υπερασπίστηκαν λέγοντας ότι έστρεψε την προσοχή του κοινού σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των αυτοκτονιών, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων ήταν αρνητική.

Η ταυτότητα του άγνωστου άντρα δεν έγινε γνωστή. Η Ιαπωνία διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον αναπτυγμένο κόσμο.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM