Η Apple απολογείται και εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα λύσει το πρόβλημα με τις μπαταρίες στα iPhone

Η Apple απολογείται και εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα λύσει το πρόβλημα με τις μπαταρίες στα iPhone Facebook Twitter
1

Η Apple ζήτησε συγγνώμη από εκατομμύρια πελάτες της για τη σκόπιμη επιβράδυνση της απόδοσης των παλαιότερων μοντέλων iPhone χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία ανήγγειλε επίσης μείωση των δαπανών αντικατάστασης μπαταριών iPhone από  79 δολάρια σε 29 δολάρια, καθώς και μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS που θα παρέχει ενημερώσεις των μπαταριών iPhone και η οποία αναμένεται στις αρχές του 2018.

Η συγγνώμη έρχεται μετά την παραδοχή της Apple για την επιβράδυνση των iPhone 6, 6S, 7 και SE - όταν οι μπαταρίες τους είναι παλιές, κρύες ή έχουν χαμηλή φόρτιση - για να αποτραπούν απότομες διακοπές.

Η Apple δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν ότι οι παλιές μπαταρίες λιθίου παρήγαγαν άνιση ισχύ, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την απροσδόκητη απενεργοποίηση των iPhone, θέτοντας σε κίνδυνο τα ευαίσθητα κυκλώματα στο εσωτερικό.

Τουλάχιστον οκτώ ξεχωριστές αγωγές έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ σε σχέση με την πρακτική της Apple. Οι ενάγοντες στην Καλιφόρνια, το Ιλινόις και τη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν ότι η Apple δεν είχε τη συγκατάθεσή τoυς για να επιβραδύνει τις συσκευές της.

Οι χρήστες που μηνύουν την Apple ισχυρίζονται μεταξύ άλλων πως αν γνώριζαν ότι το πρόβλημα ήταν στην μπαταρία θα την αντικαθιστούσαν και δεν θα αγόραζαν καινούργια συσκευή ή πιο αναβαθμισμένο μοντέλο και κατηγορούν την εταιρία πως σκοπίμως δεν τους είχε πληροφορήσει.

Mια από τις αγωγές διεκδικεί το ποσό-μαμούθ των 999 δισεκατομμυρίων και φέρεται να προέρχεται από μια γυναίκα στις ΗΠΑ.

Η δήλωση στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: «Έχουμε ακούσει τα σχόλια από τους πελάτες μας σχετικά με τον τρόπο που χειριζόμαστε την απόδοση των iPhone με παλαιότερες μπαταρίες και το πώς γνωστοποιήσαμε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζουμε ότι μερικοί από εσάς αισθάνεστε ότι η Apple σας απογοήτευσε».

«Ζητάμε συγγνώμη. Υπήρξε αρκετά μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με αυτό το θέμα και γι 'αυτό θα θέλαμε να δώσουμε διευκρινήσεις και να σας ενημερώσουμε για κάποιες αλλαγές που κάνουμε», προσθέτει η εταιρία.

«Πρώτα απ 'όλα, δεν έχουμε ποτέ - και ποτέ δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα για να μειώσουμε σκοπίμως τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία του χρήστη για να οδηγήσουμε σε αναβαθμίσεις τους πελάτες. Ο στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργούμε προϊόντα που αγαπάνε οι πελάτες μας και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα iPhones ένα σημαντικό κομμάτι».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναλύοντας λεπτομερώς τη διαδικασία γήρανσης των μπαταριών και τους τρόπους για την αποτροπή απροσδόκητων διακοπών του iPhone, πριν ανακοινώσει μια μείωση των τιμών αντικατάστασης μπαταρίας κατά 50 δολάρια και την ενημέρωση λογισμικού για την υγεία της μπαταρίας.

Τα προβλήματα ταχύτητας με τα παλαιότερα iPhones επισημάνθηκαν πρόσφατα από χρήστες του Reddit, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν αντικατέστησαν τις μπαταρίες στις συσκευές τους, τα κινητά επέστρεψαν στις κανονικές επιδόσεις.

Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής και στη συνέχεια δήλωσε ότι σκόπιμα επιβράδυνε την απόδοση των παλαιότερων iPhones επειδή όταν οι μπαταρίες τους, φτάνοντας σε ένα ορισμένο επίπεδο, δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν την ισχύ που απαιτείται από τους επεξεργαστές των τηλεφώνων.

Όταν ο επεξεργαστής απαιτεί περισσότερο ρεύμα από ότι μπορεί να τροφοδοτήσει η μπαταρία, το τηλέφωνο κλείνει απότομα για να προστατεύσει τα εσωτερικά εξαρτήματα του, όπως συμβαίνει με το iPhone 6S - για το οποίο η Apple αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τις μπαταρίες.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Mια από τις αγωγές διεκδικεί το ποσό-μαμούθ των 999 δισεκατομμυρίων και φέρεται να προέρχεται από μια γυναίκα στις ΗΠΑ."Καλα μην φας εχουμε γλαροσουπα... Απορω πραγματικα με τι θρασος θα παει σε αιθουσα δικαστηριου για μια συσκευη που στην καλυτερη εκανε 1000$ και αντε αλλα 1000$ αν πηρε καινουρια, και θα ζητησει 1 τρις αποζημιωση. Για πιο λογο, δεν ανεβαιναν γρηγορα οι selfie στο insta;;