Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για την εξέλιξη του Διαδικτύου

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για την εξέλιξη του Διαδικτύου Facebook Twitter
0

Ύστερα από πρωτοβουλία του διεθνούς οργανισμού World Wide Web Consortium (W3C) και μερικών από των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο της τεχνολογίας, όπως οι Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Facebook, Opera, HP, Nokia και Adobe, δημιουργήθηκε από χθες ένας ιστότοπος, ο οποίος θα λειτουργεί ως εγχειρίδιο και εγκυκλοπαίδεια για την ανάπτυξη νέων διαδικτυακών προτύπων.


Η Microsoft εξηγεί την πρωτοβουλία αυτή, καθώς όπως υποστηρίζει, μέχρι πρότινος οι προγραμματιστές και οι web designers έπρεπε να πραγματοποιήσουν ένα ιδιαίτερο «διαδικτυακό σαφάρι» ώστε να μπορούν να μένουν ενήμεροι για όλες τις νέες εξελίξεις στο πεδίο του web προγραμματισμού.

«Το WebPlatform.org θα περιέχει ακριβείς, ενημερωμένες αναφορές και tutorials για κάθε μέρος του προγραμματισμού καθώς και επεξηγήσεις και αναφορές στα σφάλματα που παρουσιάζονται. Επιπλέον θα παρέχει πληροφορίες για την υποστήριξη των browsers και links για δοκιμές, συζητήσεις, βιβλιοθήκες script για όλες τις νέες λειτουργίες, παραδείγματα και δυνατότητες πειραματισμού, ένα API για πρόσβαση σε δομημένες πληροφορίες καθώς και πόρους για τους εκπαιδευτικούς.».

Ο νέος ιστότοπος διαθέτει έξι κατηγορίες: Docs, Forum, Blog, Chat, Tutorials και More, ενώ στην ενότητα Docs υπάρχουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για τους κώδικες που χρησιμοποιούνται στο web development όπως είναι οι CSS, HTML, JavaScript και SVG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κοινή προσπάθεια από τα μεγαλύτερα ονόματα που υπάρχουν στον τεχνολογικό κόσμο, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ τους μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά η κοινή επιθυμία τους για την περαιτέρω εξέλιξη του Διαδικτύου, κάνει όλους τους απλούς χρήστες να βγαίνουν κερδισμένοι.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM