Χρήστες του Dark Web αποκαλύπτουν τη φρικτή πλευρά του

Χρήστες του Dark Web αποκαλύπτουν τη φρικτή πλευρά του Facebook Twitter
To Σκοτεινό Διαδίκτυο είναι διάσημο για τη σωρό των PDF αρχείων που διδάσκουν πώς να χειρίζεστε τις μετοχές ή πώς να εκμεταλλεύεστε τα bitcoins αλλά και για την πληθώρα της παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπινης σάρκας.
5

To Dark Web είναι ένας τόπος που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, αλλά φοβόμαστε πολύ να μπούμε εκεί, για να αποφύγουμε να δούμε κάτι που πραγματικά θα μας ταράξει.

To Dark Web (δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το Deep Web) είναι σαν ένα σκοτεινό κρησφύγετο του κάτω (διαδικτυακού) κόσμου, απρόσιτο από τις καθημερινές μηχανές αναζήτησης του κυβερνοχώρου, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κοινός χρήστης δεν μπορεί να σκάψει εύκολα στα βάθη της ανθρώπινης εξαθλίωσης και μοχθηρίας που κρύβει μέσα του. Σίγουρα, δεν κρύβει μόνο παρανομία, αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αφορά υπηρεσίες και ανθρώπους που δεν θα συναντήσουμε στο καθημερινό Internet. Ο σκοτεινός Ιστός είναι γνωστός για τη χρήση του σε εμπορικές συναλλαγές ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας, για εμπόριο όπλων και φυσικά, για εμπορία ανθρώπων, οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε ότι εάν τολμήσετε να περάσετε τα σύνορά του, θα δείτε και κάποια φρικτά πράγματα στα διαβολικά «νήματά» του.

Οι συνθήκες χρήσης του Σκοτεινού Διαδικτύου το καθιστούν ιδανικό τόσο για όλους τους αδίστακτους που θέλουν να διαχειρίζονται παράνομες επιχειρήσεις ή να εκτελούν κακόβουλες υπηρεσίες όσο και για οποιονδήποτε μπορεί να ψάχνει, να χρειάζεται ή να ζητάει κάτι από αυτούς. Όπως είπαμε, όμως, δεν μπαίνουν όλοι στο Dark Web για κακοήθεις σκοπούς, αλλά κάποιοι, πιο αθώοι και καλόβουλοι, από τα εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έχουν σκάψει βαθιά και έχουν τρομοκρατηθεί από τα πράγματα που είδαν εκεί μέσα.

Και επειδή η ανθρώπινη περιέργεια πάντα διψάει για γνώση, όσο νοσηρή κι αν είναι αυτή, ένα Reddit «νήμα» ανοίχτηκε για να διερευνήσει το ερώτημα: «Χρήστες του Deep Web στο Reddit, ποιο είναι το πιο άρρωστο και τρομακτικό πράγμα που έχετε δει εκεί;»

Deep web users of reddit, what is the most fucked up/creepiest thing you've seen? from AskReddit

 

Χωρίς, περαιτέρω παραπλανητικές εξηγήσεις, δείτε τι έχουν βρει στο Dark Web μερικοί από τους χρήστες του:

GUMP1147:

Υπάρχουν βουνά από ρωσικές ιστοσελίδες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πολλές ομάδες ανθρώπων ή μεμονωμένα άτομα που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους για να σκοτώσουν κάποιον ή να προστατεύσουν οποιονδήποτε.

DRIXGOD:

Τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχω βρει είναι ιστότοποι που ουσιαστικά σας βοηθούν να αλλάξετε εντελώς την ταυτότητά σας. Για παράδειγμα, για 6000 έως 10000 δολάρια μπορείτε να βγάλετε μια αμερικανική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης και όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να μπορείτε να μετακομίσετε στην Αμερική με το όνομα που επιθυμείτε.
Επίσης υπήρχε ένα ενδιαφέρον PDF αρχείο με πάνω από 1000 σελίδες που γράφτηκαν από πρώην κρατούμενους για το πώς να επιβιώσουν στη φυλακή, πώς να περνούν ναρκωτικά μέσα και έξω από φυλακές ή πώς να γίνουν μέλη σε συμμορίες μέσα στις φυλακές.

VLEDA:

Υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή opsec αρχεία για την επιχειρησιακή ασφάλεια, υπάρχουν μαθήματα κατασκευής εκρηκτικών, διαγράμματα για κάθε είδους συσκευή, οδηγίες για να κάνετε διάφορα εγκλήματα και όλων των ειδών τις απάτες και επίσης, όλα όσα αφορούν τις φυλακές ... Μέχρι τώρα είναι τόσο αηδιαστικο και τρομακτικό, που σίγουρα δεν θέλω να ξαναβρεθώ εκεί σύντομα.

 

MRPEEL11:

Έπαιζα για κάποιο διάστημα με τον TOR (Τhe Onion Router) όταν οι ομοσπονδιακοί κυνηγούσαν για να κατεβάσουν τις πιο γνωστές ιστοσελίδες του σκοτεινού διαιδκτύου. Κατάφερα να δω αναρχικά blogs. Απλά, ήταν γεμάτα από πολλές εικόνες βίας και τρομοκρατικής προπαγάνδας. Δεν με ενόχλησαν, όμως, οι τρομακτικές εικόνες, όσο η χαοτική και αναρχική αίσθηση σε όλο αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα.

LUKEPA:

Πραγματικά, τρελά ποσά ναρκωτικών για πούλημα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν όλο αυτό λειτουργεί κανονικά αλλά υποτίθεται ότι προσφέρει πολλά κιλά σκληρών ναρκωτικών όπως ηρωίνη και κοκαΐνη.

MBECKUS1:

Μια φορά είδα ένα πέος.

CRISISOFCONSONANT:

Πιθανότατα το πιο άρρωστο πράγμα που έχω δει στο βαθύ Ιστό είναι μια διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Ισχυρίζονται ότι έχουν αρκετές αποθήκες γεμάτες από ανθρώπους, σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές συνθήκες (από άστεγους που είχαν απαχθεί στη Νέα Υόρκη μέχρι σκλάβους που αγοράστηκαν σε χώρες του τρίτου κόσμου). Για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ανθρώπους σε οποιδήποτε ανήθικο ιατρικό πείραμα. Στη σελίδα τους έχουν επίσης κάποια έγγραφα σχετικά με δουλειές που έχουν κάνει. Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που βρήκα εκεί μέσα. Φαίνεται τόσο ρεαλιστικό γιατί ο σκοπός του δεν μοιάζει τόσο κοινός για να είναι μια απάτη σαν τους πληρωμένους εκτελεστές.

SUGARCOATEDKNIFE:

Υποτιθέμενοι έμποροι όπλων που πουλάνε τα πάντα σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσεις άδεια για οτιδήποτε άλλο εκτός από αθλητικά ή αγροτικά κυνηγετικά όπλα και τουφέκια. Κοίταξα μερικά και τα περισσότερα κόστιζαν λιγότερο από 1000 λίρες, και φαινόταν να είναι κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, λόγω του σχεδιασμού (αν και δεν είμαι ειδικός). Στο σκοτεινό Ιστό θα βρεις μια χούφτα απαντήσεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι μπορώ να ξαναφέρω τον εαυτό μου εκεί πίσω για να τις διαβάσω. Και επίσης, υπάρχουν και άλλα θέματα που είναι πολύ σκοτεινά και άρρωστα ακόμα και για να τα πληκτρολογήσω.
Τech & Science
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Παράνομο δε νομίζω να είναι να μπεις στο Dark Web, ούτε ιδιαίτερα δύσκολο. Κατεβάζεις ένα ελεύθερα διαθέσιμο πρόγραμμα, το οποίο είναι απλώς μια πειραγμένη έκδοση ενός δημοφιλούς browser και μπήκες...Τόσο απλά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σελίδες αντίστοιχες του Google όπου ψάχνεις τις πληροφορίες που θες. Το να δεις σελίδες με ναρκωτικά, βία και σεξ (πλην παιδικής πορνογραφίας) από μόνο του δεν είναι παράνομο...ε, τώρα αν θες να κάνεις χρήση των πληροφοριών αυτών είναι άλλη ιστορία. Εξάλλου δεν είναι όλες οι σελίδες εκεί παράνομες, υπάρχουν και κανονικές σελίδες. Το χρησιμοποιούν επίσης και από χώρες που το διαδίκτυο φιμώνεται για να μιλούν πιο ελεύθερα...
Αν δεις στον δρόμο, ακριβώς δίπλα σου να πουλάνε ναρκωτικά, ή να βιάζουν ένα παιδάκι και δεν το καταδώσεις στην αστυνομία, είναι παράνομο;Πως ακριβώς "μπαίνεις" στο dark web; Όπως μπαίνεις στο φεηςμπουκ και στο ινσταγκραμ; Αν ναι, που είναι το λινκ για να μπει κάποιος;Προφανώς, για να μπεις στο dark web πρέπει να ξέρεις ήδη τις "πονηρές" διευθύνσεις και αυτές δεν τις μαθαίνεις με νόμιμο τρόπο. Αρα μπαίνοντας, έχεις ´ηδη παρανομήσει (για να μάθεις τα κατάλληλα λινκ).
Οι περισσοτερες πραγματικα παρανομες σελιδες εχουν κωδικο που δεν μπορεις να τον ξερεις αν εισαι απλος χρηστης, επισης μην ξεχνας οτι δεν υπαρχει διευθυνσιογραφος κ γοογλε. Οποτε η απαντηση ειναι ναι ειναι παρανομο. Να σου δωσω να καταλαβεις μια διευθυνση θα μπορουσε να ειναι αυτη¨keakfalkannflnalfke3o2fo2fofo3mfofm3!"!§!κ μετα να θελει κ κωδικους προσβασης
Δεν λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Εγώ αναφέρω τα λινκ, εσυ αναφέρεις τα λινκ + κωδικούς. Προφανώς αν πρέπει να παρανομήσεις για να βρεις τα λινκ, τότε θα πρέπει να παρανομήσεις 2Χ για να βρεις και τους κωδικούς.Η συνήθης πρακτική για να σου δώσουν τους κωδικούς είναι να αποδείξεις ότι είσαι από την πλευρά τους. Αυτό το αποδεικνύεις μόνο κάνοντας κάτι (πολύ) παράνομο.Αρα, με το να επισκεφτείς και μόνο μια τέτοια σελίδα, ανήκεις ήδη σε αυτούς που καταζητάει ( ; ) η αστυνομία.