Facebook: Δωρεάν μουσική και τραγούδια για τους δημιουργούς βίντεο

Facebook: Δωρεάν μουσική και τραγούδια για τους δημιουργούς βίντεο Facebook Twitter
0

Μια νέα υπηρεσία του Facebook παρέχει δωρεάν τραγούδια, μουσική και ηχητικά εφέ στους δημιουργούς βίντεο που σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο στις υπηρεσίες της πλατφόρμας του (Facebook, Instagram).

Η αλήθεια είναι ότι το σωστό soundtrack μπορεί να κάνει ένα βαρετό βίντεο ενδιαφέρον. Όμως, εάν έχετε ένα βίντεο έτοιμο και θέλετε να το ντύσετε με ένα κομμάτι της Billie Holiday, για παράδειγμα, πριν το ανεβάσετε, το Facebook θα το ελέχξει για να δει τι περιεχόμενο περιέχει. Με ένα τραγούδι σαν της Holiday, θα σας το κόψει άμεσα και θα σας «συμβουλεύσει» να βάλετε στη θέση του κάποιο κομμάτι το οποίο θα έχετε την (γραπτή) άδεια να χρησιμοποιήσετε. Όλα τα τραγούδια που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει με τον έναν ή άλλο τρόπο (δηλαδή είτε σε φυσικό προϊόν είτε σε ψηφιακή μορφή) είναι απαγορευμένα για χρήση σε βίντεο χωρίς άδεια. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων με τις δισκογραφικές εταιρείες, το Facebook λανσάσει ένα νέο εργαλείο που πραγματικά λύνει τα χέρια στους δημιουργούς βίντεο. Το Sound Collection διαθέτει χιλιάδες τραγούδια και ηχητικά εφέ που μπορείτε να ενσωματώσετε στις βίντεο δημιουργίες σας, είτε προορίζονται για το Facebook είτε για το Instagram (αλλά όχι για το YouTube). Από hip-hop και jazz μέχρι rock και country, το Sound Collection έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά ανεπαρκή ποικιλία σε πιο «διάσημα» τραγούδια, πράγμα που σίγουρα δεν θα αποτρέψει τους χρήστες από την παράνομη προσθήκη πιο γνώριμης μουσικής στα βίντεό τους.

Το Facebook έχει επενδύσει πολύ στην εκμετάλλευση της πλατφόρμας του για τη δημιουργία και το διαμοιρασμό original περιεχομένου. Το Sound Collection διαθέτει χιλιάδες audio τραγούδια και κομμάτια και ηχητικά εφέ που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα βίντεό σας δωρεάν, αλλά μόνο εάν αυτά προορίζονται για τις υπηρεσίες του Facebook. Πλέον, οι δημιουργοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το αρχείο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τα πνευματικά δικαιώματα ή την πληρωμή. Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook έχει αγοράσει τα δικαιώματα από τους συνθέτες και τους τραγουδοποιούς, ενώ όπως λέει, περισσότερα κομμάτια και εφέ θα προστεθούν στο μέλλον καθώς η συλλογή μεγαλώνει. Μοιάζει λίγο με το Soundboard του Vine που διέθετε τη δική του συλλογή από εφέ για προσθήκη στις βίντεο λούπες της πλέον ανενεργής εφαρμογής.

Στο Sound Collection μην περιμένετε να βρείτε κομμάτια από Top 40 καλλιτέχνες, αν και όπως είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες το Facebook είναι σε συνεχείς συνομιλίες με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες από το 2015, για να μπορέσει να αγοράσει πνευματικά δικαιώματα και από πιο γνωστά τραγούδια. Αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να μπλοκάρει ή να κατεβάζει βίντεο που ανιχνεύει ότι χρησιμοποιούν μουσική με πνευματικά δικαιώματα. Προφανώς δεν έχει φτάσει σε μια τέτοια συμφωνία, καθώς η σημερινή συλλογή ονομάτων που προσφέρει στο Sound Collection δεν είναι γνωστή. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα βρείτε κάτι που θα ταιριάζει στο βίντεό σας, για να μπορέσετε να το ανεβάσετε χωρίς φρένο και χάσιμο χρόνου από τα ρομποτάκια που ανιχνεύουν την μουσική που ανεβαίνει στο διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η βιβλιοθήκη με τα τραγούδια και τα ηχητικά εφέ υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM