Microsoft: Νέες εγκαταστάσεις για μια νέα δεκαετία

Microsoft: Νέες εγκαταστάσεις για μια νέα δεκαετία Facebook Twitter
0

Με ένα νέο βίντεο που εμφανίστηκε στο επίσημο YouTube κανάλι της, η Μicrosoft παρουσιάζει τα σχέδιά της για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις της στο Ρέντμοντ.

Το Ρεντμοντ, η πόλη – προάστειο του Σιάτλ έχει γίνει συνώνυμη της Microsoft. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο εδρεύει σε ένα τεράστιο campus, το οποίο καταλαμβάνει μια πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται από αρκετές δεκάδες κτήρια, ενώ διαθέτει εσωτερικό σύστημα μετακινήσεων με 21 διαφορετικές διαδρομές λεωφορείων. Εκεί εργάζεται περίπου το 40% από τους 120.000 εργαζόμενους που απασχολεί παγκοσμίως. Όμως, τα σημερινά γραφεία σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν. Όπως φαίνεται σε ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο YouTube κανάλι της εταιρείας, το οποίο έχει τίτλο «Building a Modern Campus», ο τεχνολογικός γίγαντας έχει σχέδια για ακόμη πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το έργο που έχει στόχο την αλλαγή κεντρικών εγκαταστάσεων της Microsoft πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα σε ένα χρόνο απο σήμερα, το φθινόπωρο του 2018. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο Σάτια Ναντέλα, ο CEO της εταιρείας, έχει βάλει σκοπό να ανατρέψει την εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας, θέλοντας να την μετατρέψει σε ένα πιο ανοικτό και συνεργατικό περιβάλλον, με λιγότερους υπαλλήλους που δουλεύουν απομονωμένοι σε γραφεία με κλειστές πόρτες.

Η έκταση που θα καταλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις είναι δύο χιλιάδες στρέμματα. Στο σύνολό τους θα υπάρχουν 131 κτήρια που θα στεγάζουν 55.000, ενώ εννοείται ότι θα είναι διαθέσιμο για επίσκεψη από όποιον θέλει να δει το εσωτερικό του. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει και έναν δημόσιο χώρο που θα χωράει από 8.000 μέχρι 12.000 άτομα, πολλές μικρότερες υπαίθριες πλατείες και υπαίθριες εκτάσεις για καθημερινή άσκηση (όπως τρέξιμο η πεζοπορία), νέα μέσα μεταφοράς, αίθουσες αναψυχής. Κέντρο του campus θα είναι μια ειδικά διαμορφωμένη πλατεία οκτώ στρεμμάτων στην οποία θα φιλοξενούνται διάφορα events. Το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε επτά χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό το Ρεντμοντ θα φιλοξενεί ένα από τα πιο ισχυρά και προηγμένα διοικητήρια που θα καθορίσουν το τενχολογικό παιχνίδι της επόμενης δεκαετίας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM