Σεισμός

Microsoft και IOTA λανσάρουν αγορά κρυπτονομισμάτων για το Internet of Things

Microsoft και IOTA λανσάρουν αγορά κρυπτονομισμάτων για το Internet of Things Facebook Twitter
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι ορίζοντες ανοίγει το Internet of Things, αλλά μια μέρα τα δεδομένα του έξυπνου αυτοκινήτου ή ψυγείου σας μπορεί να αξίζουν μια κρυπτο-περιουσία.
0

Με την ταχέως αναπτυσσόμενη υιοθέτηση προϊόντων καθημερινής χρήσης στο Internet, η αγορά για τα δεδομένα του "Διαδικτύου των πραγμάτων" (IoT) εκρήγνυται. Καθώς, όλο και περισσότερες συσκευές, δημιουργούν μια σχεδόν ατελείωτη ροή δεδομένων, η αγορά για πληροφορίες που σχετίζονται με αυτές θεωρούνται ο καταλύτης για την ανάπτυξη μιας νέας κρυπτο-οικονομίας.

Η λίστα των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ μεγάλη. Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας οι οποίες εμπλέκονται στην παραγωγή, στην μεταφορά και στην ασφάλεια. Και καθημερινά ξεφυτρώνουν καινούργιες. Μπορεί στην κατάταξη των κρυπτονομισμάτων να καμαρώνει κυρίαρχο το Bitcoin, αλλά ένα από τα δέκα πιο κορυφαία κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή είναι το ΙΟΤΑ. Και το γεγονός ότι τώρα διαβάζετε για τη συνεργασία της Microsoft με το IOTA, ένα από τα εκατοντάδες κρυπτονομίσματα, δείχνει ξεκάθαρα ότι το επενδυτικό «προσόν» ενός κρυπτονομίσματος θα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Mόνο που καθώς το Internet of Things συνεχίζει να επεκτείνεται, η ανάγκη διαλειτουργικότητας και ανταλλαγής πόρων γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Και εδώ το IOTA διαφέρει από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα για ένα βασικό λόγο: ενδιαφέρεται μόνο για δεδομένα του Internet of Things και επίσης, δεν χρησιμοποιεί την blockchain τεχνολογία, αλλά μια δική του που ονομάζει Tangle, μια αποκλειστική τεχνολογία για την αποκέντρωση του λογιστικού βιβλίου της (ledger). Σε σύγκριση, λοιπόν, με το blockchain, οι συνιδρυτές της IOTA Dominik Schiener και David Sønstebø υποστηρίζουν ότι το Tangle προσφέρει δωρεάν συναλλαγές και πολύ καλύτερες ευκαιρίες διαπραγμάτευσης σε μια ανοικτή αγορά δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο.

Το Ίδρυμα IOTA, με βάση το Βερολίνο, το οποίο βρίσκεται και πίσω από το εικονικό νόμισμα με το ίδιο όνομα, έχει σχεδιαστεί και βασίζει την λειτουργία του αποκλειστικά στην αυξανόμενη βιομηχανία του Internet of Things. Πρόσφατα παρουσίασε την ιδέα για το λανσάρισμα μιας νέας αγοράς δεδομένων (η οποία θα βασίζεται σε μικροπληρωμές και θα λειτουργεί με την κατανεμημένη τεχνολογία των λογιστικών βιβλίων) και σήμερα ξεκινάει μια άλλη εποχή για το Ίδρυμα. Το ΙΟΤΑ Foundation πρόκειται να συνεργαστεί με την Microsoft, τη Fujitsu, την Deutsche Telekom και 20 ακόμα τεχνολογικές εταιρείες για να ξεκινήσουν την πρώτη, δημόσια προσβάσιμη, αγορά δεδομένων που αφορούν το χώρο του Internet of Things. Tι μπορεί να σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Μια απλή ιδέα είναι ότι τα δεδομένα από το Apple Watch σας ή από μια συσκευής που κρύβει μέσα της τον Google Assistant είναι χρήσιμα και πολύτιμα για κάποιον, κάπου μακριά. Για ποιον; Για κάποιον που θέλει να συγκεντρώσει δεδομένα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην εξουσία μηχανισμών όπως η μηχανική μάθηση, οι προγνωστικές αναλύσεις και φυσικά, το βαθύτερο μέλλον του IoT. 

Για όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στο μέλλον του Διαδικτύου των πραγμάτων και στην ιδέα του Ιδρύματος ΙΟΤΑ για την επένδυση στην αγορά των δεδομένων του ΙοΤ, το blog του Ιδρύματος και η ιστοσελίδα του είναι μια καλή αρχή για να περάσετε στον κόσμο της νέας κρυπτο-οικονομίας. 

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ