Facebook Creator: Γιατί το βίντεο είναι το μέλλον της ροής ειδήσεων

Facebook Creator: Γιατί το βίντεο είναι το μέλλον της ροής ειδήσεων Facebook Twitter
Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων δίνει μεγαλύτερη βάση στο βίντεο περιεχόμενο και προσφέρει ένα νέο εργαλείο για monetization του πρωτότυπου βίντεο υλικού.
0

Στην τελευταία του προσπάθεια να απομακρύνει τους δημιουργούς βίντεο περιεχομένου μακριά από το YouTube, το Facebook δημιουργεί μια εφαρμογή μόνο για αυτούς.

Το Facebook γνωρίζει πολύ καλά ότι το βίντεο περιεχόμενο είναι το μέλλον της ροής των ειδήσεων, είτε πρόκειται για ένα viral αστείο είτε για μια συγκινητική ιστορία είτε για κάποιον που έχει δημιουργήσει μόνος του τις δικές του βίντεο ιστορίες. Γι' αυτό θέλει να μετατρέψει την εύκολη και σχεδόν παθητική κατανάλωση βίντεο σε «δημιουργικό χρόνο» και έτσι αποφάσισε να δώσει στα γνωστά αστέρια των κοινωνικών μέσων, τους μεγάλους influencers της νέας γενιάς, ένα ισχυρό εργαλείο για να τους ενθαρρύνει να δημιουργούν περισσότερο περιεχόμενο για τους οπαδούς τους. Το Facebook Creator είναι μια νέα εφαρμογή που περιλαμβάνει μια σειρά από εύχρηστα εργαλεία για την παρακολούθηση βίντεο, την ενημέρωση των «ιστοριών», την προσθήκη εύκολων εισαγωγών και τίτλων (intros/outros) στις εκπομπές τους, ένα ενοποιημένο Inbox, το οποίο φέρνει μέσα σχόλια του Facebook και του Instagram και περιλαμβάνει και συνομιλίες από το Messenger, και τέλος, την ανάρτηση του υλικού σε πολλαπλές πλατφόρμες ταυτόχρονα (όπως για παράδειγμα το Twitter και το Instagram).

Tο Facebook από καιρό έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θέλει να ρίξει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στο κομμάτι του περιεχομένου σε μορφή βίντεο και αυτό είναι ήδη είναι εμφανές σε οποιονδήποτε εργάζεται πάνω στη διαχείριση σελίδων. Αυτό φαίνεται και στους απλούς χρήστες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να δουν ένα βίντεο του YouTube μέσα στη ροή του Facebook, ενώ μπορούν να δουν εύκολα ένα βίντεο που έχει αναρτήσει μια άλλη επίσημη σελίδα του κοινωνικού δικτύου. Στην προσπαθειά του λοιπόν, να συνεχίσει τον πόλεμο με το YouTube και να ενισχύσει το κομμάτι του δικού του περιεχομένου, κυκλοφόρησε χθες το Facebook Creator App, το οποίο μέχρι πρότινος επέτρεπε μόνο σε «διάσημες» προσωπικότητες να δημιουργήσουν περιεχόμενο μέσα από την ίδια την εφαρμογή και να το εκμεταλλευτούν εμπορικά. Από τον Ιούνιο είχε υποσχεθεί ότι θα διαθέσει αυτήν την εφαρμογή για όλους και η νέα εφαρμογή (αρχικά μόνο για iOS με την Android έκδοση να έρχεται στους επόμενους μήνες) αν και μέχρι πριν λίγαι καιρό η εφαρμοφή ονομαζόταν Mentions και αφορούσε μόνο «επαληθευμένους» με μπλε σφραγίδα λογαριασμούς. Από χθες το Mentions εμφανίζεται ως Creator στο AppStore.

Facebook Creator: Γιατί το βίντεο είναι το μέλλον της ροής ειδήσεων Facebook Twitter
Τα δύο βασικά πλεονεκτήματα του Facebook Creator είναι ότι χρησιμοποιεί τη λειτουργία του Facebook Live και το ενοποιημένο Inbox για σχόλια που έρχονται και από άλλες πλατφόρμες.

Κάθε προσωπικό προφίλ ή επίσημη σελίδα μπορεί πλέον να κατεβάσει το Creator (ακόμα και αν δεν έχει πιστοποίηση επαλήθευσης) και έτσι να έχει πρόσβαση στα νεά εργαλεία του που κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά του monetization. Εννοείται, εδώ βέβαια, ότι το υλικό από το οποίο θα μπορεί κάποιος να κερδίσει χρήματα θα πρέπει να είναι αυθεντικό και "πρωτότυπο". Ταυτόχρονα το Facebook λάνσαρε και μια νέα ιστοσελίδα αποκλειστικά για δημιουργούς βίντεο που την ονομάζει Facebook for Creators, στην οποία υπάρχουν χρήσιμες οδηγίες και παραδείγματα με διαφορετικές πρακτικές για να μεγαλώσει κάποιος τη βάση των οπαδών του, ιδέες από άλλους διάσημους που έχουν καταφέρει να κερδίζουν χρήματα από το βίντεο υλικό τους και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Η λειτουργία είναι πλέον διαθεσίμη για όλους και αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο θα αρχίσουν να παίζουν έναν, ακόμη πιο σταθερό και ενεργό ρόλο, στη ροή των timelines. H νεά εφαρμογή έρχεται προφανώς με πολλά ειδικά εφέ, frames και άλλα κόλπα για να βάλουν τους χρήστες στο παιχνίδι αφού σκοπός της είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους, γύρω από περιεχόμενο που έχει νόημα όχι μόνο για τους διάσημους δημιουργούς αλλά και για μικρότερες ομάδες που θα μάθουν αυτό το νέο εργαλείο ως ένα βασικό πλεονέκτημα για να προωθήσουν τις ιδέες και το έργο τους. Όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο ειδικό site που έχει δημιουργηθεί για την περίσταση.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM