Skype: Nέος σύγχρονος σχεδιασμός για το δημοφιλές πρόγραμμα

Skype: Nέος σύγχρονος σχεδιασμός για το δημοφιλές πρόγραμμα Facebook Twitter
Μια από τις νέες λειτουργίες του Skype περιλαμβάνει θέματα που αλλάζουν και προσαρμόζονται ανάλογα με τις χρωματικές σας προτιμήσεις στην επιφάνεια εργασίας.
0

Η Microsoft ανανέωσε την desktop έκδοση της εφαρμογής Skype για Windows, Mac και Linux, έτσι ώστε να δώσει στο δημοφιλές πρόγραμμα μια πιο πολύχρωμη και νεανική αίσθηση.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος το χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια είχε βαρεθεί το περιβάλλον του. Κάποια στιγμή η Microsoft πήρε την απόφαση να το ενημερώσει, γιατί το Skype είναι ένα κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας με ιστορία και λειτουργικότητα. Ήδη από τον Ιούνιο η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι μια νέα έκδοση προεπισκόπησης (Preview) για το Skype της "επόμενης γενιάς", θα κυκλοφορούσε αρχικά μόνο για το Android, και αργότερα για iOS, Windows και MacOS. Οι αλλαγές στην εφαρμογή, σύμφωνα με την εταιρεία θα είχαν ως στόχο τον εκ νέου σχεδιασμό, τις λειτουργίες του, την κοινή χρήση και γενικότερα την ευκολία να μπορεί το πρόγραμμα να κάνει περισσότερα και να αλληλεπιδρά με τους χρήστες που τόσα χρόνια την αγαπούν. Αφού δοκιμάσε τις αλλαγές της εφαρμογής μόνο στο περιβάλλον των κινητών προχώρησε σε αυτές από χθες για τους χρήστες Mac και Windows. Βέβαια, ο ριζικός επανασχεδιασμός του Skype για τα κινητά που ξεκίνησε το καλοκαίρι δεν έτυχε καλής υποδοχής από το κοινό και τα reviews στις αλλαγές δεν ήταν και πολύ θετικά. Η Microsoft τροποποίησε (δραστικά) κάποιες από τις αλλαγές και πλέον είναι αποφασισμένη να τις φέρει σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής.

Οι νέες λειτουργίες του Skype περιλαμβάνουν θέματα που αλλάζουν και προσαρμόζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών χρωμάτων ή και τη δυνατότητα δημιουργίας και ταξινόμησης διαφορετικών λιστών συνομιλιας ή άλλων (όπως μη αναγνωσμένα μηνύματα). Τώρα υπάρχει πλέον και ένας νέος πίνακας ειδοποιήσεων, ο οποίος διαχειρίζεται τις αναφορές στις ομαδικές συνομιλίες, τις αντιδράσεις στα μηνύματα και τις αναπάντητες κλήσεις. Η Microsoft επιτρέπει επίσης την ένταξη πρόσθετων στοιχείων σε αυτήν την έκδοση προεπισκόπησης για τους desktop υπολογιστές που επίσης δίνει τη δυνατότητα προσθέσετε κινούμενα εικονίδια από το Giphy ή βίντεο από το YouTube απευθείας στις συνομιλίες σας.

Με το νέο Skype μοιράζεστε φωτογραφίες, μηνύματα, emoticons και αυτοκόλλητα σε πραγματικό χρόνο. Είτε σχεδιάζετε το επόμενο μεγάλο ταξίδι με άλλους φίλους σας είτε απλά θέλετε να «βρεθείτε» με την οικογένειά σας η οποία μπορεί να ζει μακριά από εσάς, η κλήση (και η εμπειρία της εφαρμογής) γίνεται τώρα ακόμα καλύτερη. Επιπλέον, τώρα που το Skype είναι cloud-based, η κοινή χρήση αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο πραγματικά γίνεται ευκολότερη και ουσιαστικά λύνει τα χέρια σε επαγγελματικές κλήσεις και αποστολές αρχείων, αφού μπορείτε να στείλετε έως και 300MB μέσω του προγράμματος, απλώς σύροντας και αποθέτοντας το αρχείο. Επίσης, αφού βρίσκεται στο «σύννεφο», το Skype χρησιμοποιεί πλέον λιγότερη ενέργεια από την μπαταρία των φορητών υπολογιστών. Η έκδοση για τα Windows 10 θα αναβαθμιστεί σύντομα, ενώ όλες οι παλαιότερες εκδόσεις θα εμφανίσουν άμεσα μήνυμα αναβάθμισης στους χρήστες.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM