Μία έξυπνη κουβέρτα παρακολουθεί τους ασθενείς

Μία έξυπνη κουβέρτα παρακολουθεί τους ασθενείς Facebook Twitter
0

Ο ερευνητής Rodolphe El-Khoury και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, σκέφτηκαν να φτιάξουν μια κουβέρτα, η οποία θα βρίσκεται σε θέση να καταλαβαίνει πόσο καλά κοιμάται κάποιος. Τώρα, η ιδέα αυτή αρχίζει και υλοποιείται με την IM Blanky, μία έξυπνη κουβέρτα επόμενης γενιάς, η οποία διαθέτει αγώγιμες ίνες και αισθητήρες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Rodolphe El-Khoury, δηλώνει ότι «είναι απλά μια κουβέρτα, έχει ωραίο σχέδιο, βγαίνει σε διαφορετικά χρώματα, θα μπορούσε να συνδυαστεί με το διακοσμητικό πλάνο της κρεβατοκάμαράς σας, τη χρησιμοποιείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για εκείνη, δεν χρειάζεται ισοβάθμιση, δεν χρειάζεται προγραμματισμό, όλα είναι εκεί, δεν είναι απειλητική, δεν μοιάζει σαν μία ιατρική συσκευή»., αλλά ο Carol Moukheiber, επισημαίνει ότι για αυτό ακριβώς πρόκειται.

Σημειώνεται ότι η νέα έκδοση της κουβέρτας δεν θα είναι μόνο εξοπλησμένη με αισθητήρες που θα παρακαλουθούν τις ζωτικές ενδείξεις των ασθενών, αλλά θα ανιχνεύει και τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Η κουβέρτα αποτελείται από 104 υφασμάτινους αισθητήρες, οι οποίοι μοιάζουν με λουλούδια και είναι συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο. Στη συνέχεια αποστέλουν τα δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο σε έναν υπολογιστή, ο οποίος κρίνει εάν τα επίπεδα είναι φυσιολογικά.

Ο καθηγητής El-Khoury πιστεύει ότι στο μέλλον, τα μελλοντικά υφάσματα θα διαθέτουν τέτοιου είδους αισθητήρες, οι οποίοι θα προσαρμόζονται στα ρούχα και την καθημερινότητα μας χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM