Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο

Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο Facebook Twitter
Η περιοχή της ανατολικής προκυμαίας του Τορόντο όπως είναι σήμερα, από το αρχείο της Sidewalk Labs.
0

Την πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» πρόκειται να κατασκευάσει στο Τορόντο του Καναδά η Sidewalk Labs, η οποία είναι θυγατρική της Alphabet, της εταιρείας στην οποία υπάγεται και η Google.

H Sidewalk Labs, η διάσημη εταιρεία που επικεντρώνεται σε τεχνολογίες «έξυπνων» πόλεων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει μια «κοινότητα μικτής χρήσης» στην ανατολική προκυμαία του Τορόντο, με στόχο την οικοδόμηση του επονομαζόμενου Sidewalk Toronto, το οποίο θα συνδυάζει έναν εξελιγμένο αστικό σχεδιασμό με την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία για να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της ενέργειας, τις προσιτές τιμές των κατοικιών και των έξυπνων (και φιλικών προς το περιβάλλον) μεταφορών. Θα είναι ένα μέρος το οποίο θα χτιστεί με εξελιγμένα «προσαρμόσιμα» κτίρια βάσει νέων μεθόδων κατασκευής για να μπορέσει έτσι να καταστήσει και την μοντέρνα κατοικία αλλά και το εμπορικό κατάστημα πιο προσιτό στις σύγχρονες ανάγκες. Ένας τόπος όπου οι άνθρωποι με επίκεντρο το σχεδιασμό των δρόμων και μια σειρά από επιλογές εναλλακτικών μεταφορικών μέσων θα μπορούν να κινούνται με περισσότερη ασφάλεια και άνεση απ' ότι με ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο Facebook Twitter
H περιοχή της ανατολικής προκυμαίας του Τορόντο που πρόκειται να μεταμορφωθεί στην πρώτη φουτουριστική πόλη.

Γνωρίζοντας ότι οι μεγάλες γειτονιές δεν σχεδιάζονται από την κορυφή προς τα κάτω, το Sidewalk Toronto θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια κοινότητα που θα οικοδομηθεί σε γερές βάσεις για να δεχθεί καινοτομίες οι οποίες θα ξεκινούν από τους ανθρώπους, τις εταιρείες, τα startups, τα ακαδημαϊκά κέντρα και τις τοπικές οργανώσεις που θα τη στελεχώσουν στα επόμενα χρόνια. Το Sidewalk Toronto στοχεύει να καταστήσει οκόκληρη την περιοχή της ανατολικής προκυμαίας του σε ένα παγκόσμιο κόμβο μιας νέας βιομηχανίας η οποία θα επικεντρώνεται στην αστική καινοτομία για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της πόλης. Θα αξιοποιήσει, δηλαδή, τον ήδη αναπτυγμένο τεχνολογικό τομέα του Τορόντο και πάνω εκεί (στην ανατολική προκυμαία) θα αναπτύξει καινοτομίες και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα μπορούσαν να ωφελήσουν και άλλες κοινότητες ή γειτονιές στην πόλη.

Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο Facebook Twitter
To όραμα της Sidewalk Labs για την εύκολη μετακίνηση στο Sidewalk Toronto.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καλωσόρισε το project Sidewalk Toronto: «Θα δημιουργήσει ένα χώρο δοκιμών για νέες τεχνολογίες, οι οποίες μας βοηθούν να χτίσουμε πιο έξυπνες, πιο πράσινες, πιο φιλικές σε περισσότερους κατοίκους πόλεις – κάτι που ελπίζουμε να δούμε να επεκτείνεται σε όλη την ανατολική ακτή του Τορόντο και μακροπρόθεσμα σε άλλα μέρη του Καναδά και του κόσμου». O Νταν Ντοκτόροφ, πρώην αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης και νυν CEO της Sidewalk Labs προέβη στην εκτίμηση πως το Sidewalk Toronto μπορεί να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα και να δείξει στον κόσμο πώς η ζωή στις πόλεις μπορεί να γίνει «πιο οικονομική, πιο άνετη, πιο οικολογικά πράσινη, πιο δίκαιη και ίσως πιο συναρπαστική».

Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο Facebook Twitter
Το όραμα της Sidewalk Labs για την πρώτη ψηφιακή κοινότητα που θα φιλοξενήθεί στην ανατολική προκυμαία του Τορόντο.

Τα αρχικά σχέδια λένε πως η Google θα μεταφέρει το αχηγείο της στη συγκεκριμένη περιοχή και ότι η Sidewalk Labs είναι έτοιμη να δαπανήσει 50 εκατομμύρια δολάρια για την άμεση έναρξη του προγράμματος. To Sidewalk Toronto θα ξεκινήσει από μια νέα γειτονιά που ονομάζεται Quayside, νοτιότερα, αλλά πολύ κοντά στο κέντρο του Τορόντο. Με βάση το Quayside και τις νέες τεχνολογίες που θα φιλοξενήσει άμεσα (και που πρόκειται να θέσουν τις βάσεις για την νέα πόλη του μέλλοντος) η περιοχή κατά μήκος της ανατολικής προκυμαίας αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή μια από τις μεγαλύτερες περιοχές της Βόρειας Αμερικής με υποανάπτυκτη αστική γη.

Η πρώτη ψηφιακή «πόλη του μέλλοντος» θα χτιστεί στο Τορόντο Facebook Twitter
Ο χάρτης του Sidewalk Toronto όπως πρόκειται να επεκταθεί σε όλο το μήκος της ανατολικής προκυμαίας.
 

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM