Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter
0

Μια «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχεδιάστηκε για να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους.

Προτού κάποιος επισκεφτεί μια γκαλερί ή ένα μουσείο ή προτού σταθεί μπροστά από έργα τέχνης, μπορεί να «κατεβάσει» την εφαρμογή Smartify και να κάνει στην ουσία ένα... Shazam στον κόσμο της τέχνης.

 

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter

«Σκανάροντας» ένα πίνακα με το κινητό τους τηλέφωνο οι χρήστες μπορούν, μέσω της εφαρμογής Smartify, να λαμβάνουν επιτόπου πληροφορίες για τους τίτλους των έργων τέχνης και για τους δημιουργούς τους.

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter
 

Προς το παρόν, το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του. 

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να «σώσουν» τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και να τα μοιράζονται με την κοινότητα χρηστών του Smartify. 

 

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter

Η εφαρμογή, στη βάση των αγαπημένων του καθενός χρήστη, τού προτείνει και άλλα έργα που θεωρεί ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρουν. Το Smartify  είναι ήδη σε χρήση σε πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM