Νεοϋορκέζοι αστυνόμοι περιπολούν το Facebook

Νεοϋορκέζοι αστυνόμοι περιπολούν το Facebook Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dailydot, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης άναψε το πράσινο φως, ώστε οι αστυνομικοί να περιπολούν το Facebook και το Twitter με τη χρήση ψευδωνύμων.

O διοικητής,  Raymond Kelly, εξέδωσε πρόσφατα υπηρεσιακό σημείωμα το οποίο επιτρέπει σε αστυνομικούς που συμμετέχουν σε μία έρευνα, να μπορούν να συνδέονται με κάποιο ψευδώνυμο, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αστυνομικό τμήμα.

Μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να είναι σύμμαχος της αστυνομίας για την εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, αλλά υπάρχουν χρήστες που διαφωνούν με την πλαστοπροσωπία, ένας εξ αυτών είναι ο Christopher Dunn, αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πιστεύει ότι το προνόμιο αυτό μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε κατάχρηση.


«Η ηλεκτρονική μυστική παρακολούθηση λειτουργεί καλά», δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά και προσθέτει : «Αλλά ανησυχούμε για την ευκολία με την οποία η αστυνομία μπορεί να να χρησιμοποιήσει την πλαστοπροσωπία στο διαδίκτυο για την παρακολούθηση ιδιωτικών επικοινωνιών».

Το Facebook πάντως φαίνεται ότι δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς η πολιτική του κοινωνικού δικτύου επιτρέπει μόνο στους «πραγματικούς» χρήστες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο και δεν εγκρίνει την πλαστοπροσωπία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις εντοπισμού υπόπτων, τα κοινωνικά δίκτυα και οι αστυνομικές αρχές συνεργάζονται στενά.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια