Μεταμφιεσμένοι Ταλιμπάν συνδέονται στο Facebook και «φλερτάρουν» με τους εχθρούς τους

Μεταμφιεσμένοι Ταλιμπάν συνδέονται στο Facebook και «φλερτάρουν» με τους εχθρούς τους Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλέζικης Daily Mail, ολοένα και περισσότεροι μαχητές Ταλιμπάν συνδέονται στο Facebook με ψεύτικα προφίλ γυναικών και στη συνέχεια φλερτάρουν με νατοϊκούς στρατιώτες και τους συγγενείς τους, ώστε να υποκλέψουν σημαντικές στρατηγικές πληροφορίες.


Σε μία αναφορά που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, τα στρατεύματα της συμμαχίας του Νάτο καλούνται να ιδιαίτερα επιφυλακτικά, όσον αφορά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.


Όπως αναφέρει η Le Monde, η αυστραλέζικη κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στρατιωτών και άλλων εργαζομένων της συμμαχίας δεν είναι ενημερωμένη για τους κινδύνους που κρύβονται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ένας ανυποψίαστος χρήστης θα μπορούσε λοιπόν να δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από ένα άτομο το οποίο είναι στην πραγματικότητα «κατάσκοπος».


Η διαρροή φαινομενικά αθώων πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στα στρατεύματα,  καθώς οι εχθροί μπορούν να καταλάβουν τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαδικτυακής άγνοιας είναι ότι αρκετοί στρατιώτες τραβάνε φωτογραφίες, των οποίων η τοποθεσία μπορεί να αναγνωριστεί πολύ εύκολα.

Τέλος, η έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας, συστήνει στους οικογένειες και στους φίλους των στρατιωτών πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικές και έτοιμες απέναντι στους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM