Άσχημα νέα για το Facebook - Για πρώτη φορά φέτος κάποιος άλλος του «κλέβει» την πιτσιρικάδα

Άσχημα νέα για το Facebook - Για πρώτη φορά φέτος κάποιος άλλος του «κλέβει» την πιτσιρικάδα Facebook Twitter
0

Τα τελευταία νέα για το Facebook δεν είναι πολύ ευχάριστα καθώς μεγάλη έρευνα δείχνει πως οι αμερικανοί έφηβοι έχουν πια χάσει το ενδιαφέρον τους για την πλατφόρμα.

Η νέα έκθεση από την eMarketer, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, προέβλεψε ότι η χρήση του Facebook από άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών θα μειωθεί φέτος - η πρώτη φορά που εκτιμάται ότι θα μειωθεί ποτέ η χρήση του Facebook για οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι τα άτομα κάτω των 25 ετών χρησιμοποιούν το Facebook λιγότερο. Εν τω μεταξύ δείχνει πως συρρέουν περισσότερο στο Instagram και το Snapchat.

«Εκτός από τους χρήστες του Facebook που αποχωρούν,  οι έφηβοι που παραμένουν φαίνεται να είναι λιγότερο αφοσιωμένοι, συνδέονται λιγότερο συχνά και ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην πλατφόρμα» δήλωσε ο Oscar Orozco, αναλυτής της eMarketer. Ταυτόχρονα, έχουμε τους «Facebook-nevers», πολλά παιδιά που μεγαλώνοντας φαίνεται να αφήνουν τελείως το Facebook και να στρέφονται στο Instagram - και αυτό είναι κάπως ευοίωνο καθώς το Instagram ανήκει στο Facebook.

Άσχημα νέα για το Facebook - Για πρώτη φορά φέτος κάποιος άλλος του «κλέβει» την πιτσιρικάδα Facebook Twitter


Περίπου 14,5 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας 12 έως 17 ετών θα χρησιμοποιήσουν το Facebook φέτος, ποσοστό 3,4% μικρότερο από πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα.

Ωστόσο οι προβλέψεις είναι καλύτερες για το Snapchat. Οι ενεργοί χρήστες είναι πολύ μικρότεροι από εκείνους του Facebook και του Instagram, αλλά η eMarketer προβλέπει πως οι χρήστες ηλικίας 18 έως 24 ετών θα αυξηθούν κατά 19,2% το 2017.

Ωστόσο προβλέπεται ότι το 2018, το Instagram θα αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από το Snapchat.

Άσχημα νέα για το Facebook - Για πρώτη φορά φέτος κάποιος άλλος του «κλέβει» την πιτσιρικάδα Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM